Loading...
Yönetim Kurulumuz Mardin’de Toplandı 16 Kasım 2016 | 12:51
Ajansımızın 2016 Yılı Kasım Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Hilton Garden Inn Mardin Hotel’de, Yönetim Kurulu Başkanımız Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Batman Valimizin yanısıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Batman Belediyesi Başkan V. Ertuğ Şevket Aksoy, Şırnak Belediyesi Başkan V. Turan Bedirhanoğlu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı ile Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir katıldı.

Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında Mardin Artuklu Üniversitesi, Mardin Eğitim Vakfı (MAREV) ve Ajansımız işbirliğiyle 2017 yılı Ekim ayında 'Kültür Turizmi' temasıyla organize edilmesi planlanan 18. Ulusal Turizm Kongresi'nin düzenlenmesinde Ajans’ın teknik ve mali destek sağlaması hususu görüşüldü.

Ajans tarafından geliştirilen ve TRC3 Bölgesi illerinde sınırları belirli coğrafi alanlarda üretimi yapılan özgün tarım ve gıda ürünlerinin coğrafi işaret tescili ile değer ederinin yükseltilmesi, yerel üreticilerin gelirlerinin arttırılması bu yolla yerel kalkınmanın sağlanmasını amaçlayan TRC3 Bölgesi Coğrafi İşaretler Projesi hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Ajans’ın 2017 yılı Çalışma Programı ile tahmini olarak hazırlanan 2017 yılı Bütçesi Kurul üyelerine sunuldu.

TRC3 Bölgesi’nin turizm potansiyelinin etkin tanıtımına yönelik olarak, 8 - 11 Aralık 2016 tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek 10. Turizm Fuar ve Kongresi (Travel Turkey İzmir) katılım konusu görüşüldü. Ayrıca Mardin bulgurunun pazar olanaklarının ve koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak ulusal ve uluslararası düzeyde markalaşmasını desteklemek amacıyla 24 - 26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek SİRHA Fuarı ile 8 - 11 Aralık 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Gastromasa Konferansı’na Kızıltepe Ticaret Borsası işbirliğiyle katılım sağlanması ile ilgili Kurul’un görüşü alındı.

2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı çerçevesinde 3 Ağustos - 10 Kasım 2016 tarihleri arasında Ajansımıza ulaşan ve Genel Sekreterlikçe değerlendirilen faaliyet tekliflerine ilişkin değerlendirme sonuçları Kurul onayına sunuldu.

Ajans’ın devam etmekte olan 2014 ve 2015 yılı Mali Destek Programlarına ilişkin Temmuz - Ekim 2016 dönemini kapsayan program ilerleme raporları Kurul’a sunulduktan sonra toplantı sona erdi.