Loading...
Haber Galerisi
Yönetim Kurulu Toplantımız Batman’da Gerçekleştirildi 09 Şubat 2024 | 11:19

Ajansımızın 2024 Yılı Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Ajansımızın Yönetim Kurulu Dönem Başkanı olan Batman Valisi Ekrem Canalp başkanlığında Batman’da TPAO Kristal Park Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in yanı sıra, Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş ve Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç katıldı.

Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında Ajans’ın 2023 Yılı Bütçe ve Faaliyet Sonuçları ile 2024 Yılı Planlaması Kurul’un bilgisine ve onayına sunuldu.

Ajans tarafından yürütülen proje ve destek programları hakkında Kurul üyelerine bilgi verildi. Bu kapsamda tamamlanan 613 projeyle sağlanan 1,5 Milyar TL desteğin program ve il bazında dağılımı kendileriyle paylaşıldı.

2023 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında değerlendirmesi yapılarak başarılı bulunan fizibilite tekliflerinin uygunluğu Kurul’a sunularak onaylandı.

2024 Yılında Ajansımız tarafından yürütülecek yeni mali destek programlarının konusu, limiti ve kapsamı hakkında Kurul üyelerine bilgi verilerek görüşleri alındıktan sonra onaylandı. Kırsal Ekonominin Geliştirilmesi ve Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programlarıyla 2024 yılında yaklaşık 100 Milyon TL büyüklüğünde destek verilecektir.

Ajansımızın “2023 Yılı Faaliyet Raporu” Kurul tarafından onaylanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na gönderilmesi kararlaştırıldı.

2024 Yılında istihdam edilmesi planlanan biri İktisadi ve İdari Bilimler ile diğeri mühendislik dallarında olmak üzere iki uzman personel alımı için Genel Sekretere yetki verildikten sonra toplantı sona erdi.