Loading...
Yarını Kodlayanlar Projesi Mardin Çocuk Hackhathonu 28 Kasım 2016 | 00:00
Türkiye’nin digital dönüşümüne katkıda bulunmak ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak amacıyla Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesi programı Mardin'de yapılacaktır.

Sürdürülebilir kalkınmada gençlerin etkin rol oynaması, yeni teknoloji, yazılım ve digital eser üretmesine katkıda bulunmak ve gençlerin eğitilmesi yoluyla ülkemizin teknoloji alanında katma değerli ürünler geliştirmesi adına 4 Aralık 2016 tarihinde Mardin Yay Grand Otel’de saat 10:00’da başlayacak olan programda  7 - 14 yaş arası 100 öğrenciye “Scratch” programlama dili eğitimi verilecek olup eğitim sonrasında “Yarını Kodlayanlar Mardin Çocuk Hackathonu” etkinliği düzenlenecektir.
 
1995 yılında Kopenhagan Sosyal Kalkınma Zirvesi’nde ve Birleşmiş Milletler Habitat II Zirvesi için bir araya gelen aktivistler tarafından kurulan Habitat Derneği, gençlerin kapasitelerini geliştirmek ve uluslararası ortaklarını kurmak için birçok proje ve program geliştirmektedir. Gençlerin yanı sıra kadınlar, engelli bireyler ve çocuklarla kurduğu işbirlikleri ile farklı sosyal gruplara ve bu gruplara hizmet veren kamu kurumları, STK ve şirketlerle de ortak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Dicle Kalkınma Ajansı, Türkiye’nin digital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak amacıyla Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından yürütülen “Yarını Kodlayanlar” projesine destek veriyor.
 
İstanbul, İzmir, Kayseri, Mardin ve Samsun’da uygulanan “Yarını Kodlayanlar” projesi ile gençlere hayalini tasarlama ve gerçekleştirme fırsatı sunuluyor. Ülkemizin digital dönüşümüne katkıda bulunacak olan bu etkinliğe bütün gençlerimizi bekliyoruz.

Etkinliğe katılmak için aşağıdaki linkten başvurunuzu yapabilirsiniz.

Çocuk Eğitimleri Başvurusu için tıklayınız.