Loading...
VIII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi 03 Nisan 2015 | 00:00
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesinin Oda Merkezi adına 16 - 18 Nisan 2015 tarihleri arasında Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisinde VIII. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi yapılacaktır.

İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde temel amaç; sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması, üretimin devamlılığının sağlanmasıdır.

İşyerinde sağlık ve güvenlikle ilgili şartları sağlamak; işverenin öncelikli ödev ve sorumluluğudur. Çalışanlar da alınan her türlü tedbire ve talimatlara uymakla yükümlüdürler. İlgili düzenlemeleri hazırlamak ve uygulanmasını denetlemek ise elbette devletin görevidir. Bu ise ancak tarafların uzlaşma içerisinde işçi sağlığı ve güvenliğinin önemine inanmaları ile mümkündür.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası bir meslek örgütü olarak ilkini 2001'de düzenlediği ve 2015'te ulusal çapta 8’ncisi gerçekleştirilecek olan bu büyük buluşmada amaç; emekten, halktan yana bir meslek örgütü olmanın bilinci ve sorumluluğuyla, bu ekonomik ve toplumsal sorunu her boyutuyla tartıştırıp ortaya çıkan çözümleri kamuoyunun ve yetkililerin bilgisine sunmaktır.