Loading...
Valilik, Belediye ve Ajans İşbirliği Protokolü İmzalandı 10 Mart 2017 | 19:26
Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında işbirliği protokolü imza töreni gerçekleştirildi. İmzalanan protokoller Ajansımızın Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne teknik destek sağlaması ve Mardin Valiliği ile uçurtma festivali yapma konularında yapıldı.

Mardin Valisi Mustafa Yaman yaptığı konuşmada “Bugün burada imzalayacağımız protokol konusunda ben Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak hem Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mustafa Ayan Beye, hem de DİKA Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ Beye teşekkür ediyorum. İnşallah bu işbirliğimiz sadece bu proje için değil bundan sonraki projelerimiz içinde devam edecektir. Bizde Mardin Valiliği olarak bu projelerin koordinatörlüğünü yapmış olacağız” dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ konuşmasında “Ajansımızın bu dönem Yönetim Kurulu Başkanı olan Sayın Valimizin hem belediye başkanı hem de vali olması Ajansımıza katkılarını arttırarak devam ettirecektir. Birde çok sevindiğimiz bir kardeşimiz, aynı dili konuştuğumuz, daha önceki meslektaşım Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Mustafa Bey’inde olması bizim için bir şanstır. Bizler her konuda özellikle teknik destek, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi ve arttırılması ile ilgili konular başta olmak üzere destek vererek Sayın Valimizin ve Belediyemizin yanında olacağız” diyerek teşekkür etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayan yaptığı konuşmada “Sayın Valimizin uhdesinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak daha önceki göreviminde Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği olması hasebiyle her iki alanda da güzel işler yapmak gayreti içerisindeyiz. Bizde Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışma içerisinde Mardinimizi daha hızlı, daha güzel bir kapasiteye kavuşturarak nasıl geliştirebiliriz onun çabası içerisindeyiz. Bu anlamda yapılacak işbirliği ile Büyükşehir Belediyesi hizmetlerimizin daha nitelikli ve kapsamlı hale getirilmesi ile Mardin halkının aldığı hizmetlerin daha iyi yerine getirilmesini amaçlamaktayız. Bu işbirliği protokolü, hem proje geliştirme, hem kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, hem de teknik altyapının iyileştirilmesini içermektedir” diye konuştu.

İlk protokol Ajansımız tarafından Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin başta planlama çalışmaları olmak üzere TRC3 Bölgesi 2014 - 2023 Bölge Planı ile programlarını uygulayıcı ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetleri kapsamaktadır. Ayrıca yerel ve bölgesel kalkınmaya katkıda bulunabilecek çalışmalar için, mevcut imkânlar çerçevesinde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kendi personeli eliyle ya da zorunlu hallerde hizmet alımı yoluyla kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici teknik destek hizmetleri sağlanabilmesine ilişkin işbirliği yapılacaktır. Ajansımız 2017 yılı içerisinde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kurumsal kapasitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla kurumsal nitelikli ve kapasite geliştirici teknik destek hizmetleri (eğitim verme, danışmanlık, program, proje hazırlanmasına katkı sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma gibi) sağlayacaktır.

İkinci protokol,  Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliğinde 2017 yılı nisan ayında Mardin Müze Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali’nin organize edilmesine ilişkin işbirliğini kapsamaktadır. 2017 yılı Nisan ayında Mardin’de ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Mardin Uçurtma Festivali’nde Mardin’in somut olmayan kültürel miras öğelerinden olan uçurtma kültürüne dikkat çekilerek, Mardin’in turistik değerlerinin tanıtımı sağlanacaktır.

Yapılan konuşmaların ardından Mardin Valiliği adına Vali Mustafa Yaman, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Mustafa Ayan ve Dicle Kalkınma Ajansı adına Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ işbirliği protokolünü imzaladı. Basın mensuplarının merak ettikleri soruların cevaplanmasının ardından program sona erdi.