Loading...
Uluslararası Mardin Tarım Fuarı nda Ajansımız İlgi Odağı Oldu 15 Mayıs 2017 | 00:00
Ajansımız, Uluslararası Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda (MAGROTEX’17) stant açarak Fuar’a katılım sağladı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Fuar 12 - 15 Mayıs tarihleri arasında Mova Park AVM yanında 25 Bin m2 alan üzerinde gerçekleştirildi. Üç yıldır düzenlenen Magrotex’17 Mardin Tarım Ekipmanları Gıda ve Hayvancılık Fuarı bu yıl uluslararası bir boyut kazandı. Ajansımızda her yıl olduğu gibi bu yılda Fuarda stant açarak Fuara katkı sağladı. Fuar’ın açılışında, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın yanısıra Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Mardin Milletvekilleri Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı ile çeşitli kurum, kuruluş ve STK temsilcileri hazır bulundu.

Magrotex’17 Fuarı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık sektörlerini bölgenin en önemli koordinasyon merkezlerinden biri olan Mardin’de buluşturdu. Ülkemizde ve dünyada yenilenen, gelişen tarım ürünleri ve tarım ekipmanları hakkında, üreticileri, ithalatçıları ve yatırımcıları bu fuarda bir araya getirdi. Davet edilen yurtiçi ve yurtdışı alım heyetleri ile özellikle Irak, İran, İtalya, Fransa, Azerbaycan, Ürdün, Suudi Arabistan, B.A.E., Kuveyt, Gürcistan, Lübnan, Suriye, Cezayir, Fas, Dubai, Rusya, Ukrayna, Cibuti gibi ülkelerden katılımcılar Fuarı renklendirdi. Sektörün önde gelen kurum ve kuruluşlarının modern ve organik tarım uygulamaları deneyimlerini paylaşmak için sektör uzmanları tarafından fuar süresi boyunca çeşitli programlar düzenlendi. Fuarın nihai hedefi, ülkemizdeki tarım, gıda ve sanayi yatırımlarının artmasına ve bölgelerarası işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlamak ve bu sektörleri yeni pazarlarla buluşturmaktır.



Ajans olarak Bölgemize yeni pazarlar kazandırma ve mevcut pazar potansiyelini artırma amacıyla hareket etmekteyiz. Bu kapsamda farklı sektörlerde gerçekleştirdiğimiz etkinliklere bu kez Gıda - Tarım sektöründe ivme kazandırmak için harekete geçtik. Bölge ve ülke genelinde Ajansımızı ve faaliyetlerimizi Magrotex Fuarı’nda duyurduk. Farklı sektörlerden iş adamlarını da ağırladığımız standımızda tanıtımlar, bilgilendirmeler ve gelen ziyaretçilere teşvik sistemleri hakkında bilgilendirmeler gerçekleştirdik.

Sektörün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği fuarda Ajansımızın standı ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Standımızda Ajansımızın Leed Gold Sertifikalı ana hizmet binamızın özelliklerini yansıtmaya çalıştık. İçerisinde yeşil canlı ağaçların, güneş panelleri maketlerinin ve bina içindeki havuz maketinin bulunduğu standımızın dış kısmı ise Ajans binası görünümündeki bir tasarımla ziyaretçilere açıldı. Ajansımızın tanıtımının yapıldığı standımızda getirdiğimiz çok sayıdaki tanıtım materyallerimizin tümü çok kısa sürede yüksek ziyaretçi kitlesi tarafından tüketildi. Duyulan ilginin göstergesi olan bu durum sonucunda çok sayıda insana ulaştık.