Loading...
Haber Galerisi
“Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı” Ajansımız Desteğiyle Gerçekleştirildi 12 Ekim 2023 | 16:31

Ajansımız ve Siirt Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “Ulusal Siirt Keçi Çalıştayı Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Ajansımız desteğiyle gerçekleştirilen çalıştay iki gün sürdü.

Çalıştayın açılış konuşmaları, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Ajansımız Genel Sekreter V. Dr. Murat Katı, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Küçük, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan ile Siirt Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali İlbaş tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından Rektör Şındak, konuşmacılara plaket ve katılım belgesi takdim etti.

Çalıştayın birinci oturumuna Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mustafa Garip başkanlık etti. Bu oturumda Prof. Dr. Mürsel Küçük tarafından “Dünden Bugüne Siirt Keçiciliği” Prof. Dr. Abdullah Kaya tarafından “Keçi Yetiştiriciliğinde Sürü Sağlığı ve Yönetimi” Prof. Dr. Suphi Deniz tarafından “Keçi Besleme Pratikleri ve Güncel Yaklaşımlar” başlıklı konularda sunumlar gerçekleştirildi.

Çalıştayın öğleden sonraki ikinci oturumuna Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Suphi Deniz başkanlık etti. Bu oturumda Prof. Dr. Mustafa Numan Bucak tarafından “Keçilerde Üreme Teknolojileri ve Suni Tohumlamanın Önemi” Prof. Dr. Mustafa Garip tarafından “Keçi Yetiştirme ve Temel İlkeler” Doç. Dr. Yalçın Yaman tarafından “Çiftlik Hayvanlarında Hastalıklara Karşı Genetik Dirençli Yetiştiricilik: Tek Sağlık Perspektifinden Bir Bakış” ve Doç. Dr. Tuncay Tufan tarafından “Siirt’te Mera Kalitesi, Kullanımı ve Sorunları” hakkında sunumlar yapıldı. Oturumların ardından çalıştay raporu hazırlandı.

Çalıştayın ikinci ve son gününde, keçi yetiştiricilerine yönelik olarak, Reprodüktif Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezlerine teknik gezi düzenlenerek merkezler tanıtıldıktan sonra çalıştay sona erdi.