Loading...
Haber Galerisi
Uludere'de 'Gezen Tavuk' 70 Kişiye İş Sağlayacak 10 Mart 2021 | 18:10

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Alanlı; Şırnak ve Harran Üniversitesi işbirliğinde, ilçedeki önemli kurum ve kuruluşların iştirakçi olduğu Uludere Kaymakamlığı tarafından yürütülen 'Uludere için Gezen Tavuk Projesi' kapsamında kurulan hayvan barınıklarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Dezavantajlı grupların sosyal içermesine yönelik bir sosyal kalkınma projesi olarak tasarlanan proje kapsamında alınacak 6000 yarka tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılarak onların yumurta üreticisi olması sağlanacak. Yine proje kapsamında kurulacak yumurta paketleme tesisi ile üretilen gezen tavuk yumurtaları kurulacak satış ofisleri ve marketlerde satışa sunulacak. Proje bünyesinde istihdam edilecek olan personelin %70 kadın, %10 engelli ve %20 erkek olacaktır. 

En az 70 hanenin üretici olması planlanan proje kapsamında 500 kadar dezavantajlı vatandaşın ekonomik yaşantısına katkı sağlaması hedeflenmektedir. 

Proje ile ilgili detaylar proje kapsamında kurululan web sitesinde takip edilebilecektir. https://uluderegezentavuk.com/

Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı & Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Osman Geliş ile Ajansımız Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Katı'nın da katıldığı saha ziyareti kapsamında önce Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz makamında ziyaret edildi. Uludere'nin kalkınmasına yönelik projeler ve ajans çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra Alanlı, Kaymakam Bey ile birlikta ajansımız SOGEP programı kapsamında desteklenen Uludere Kaymakamlığının yürütücüs olduğu Uludere Gezen Tavukçuluk projesi kapsamında kurulan hayvan barınaklarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Sayın Genel Sekretet ve beraberendeki heyetin sıradaki durağı Uludere'ye bağlı Hilal Beldesiydi. Hilal Belediyesine yapılan ziyarette belediye çalışmaları hakkında bilgi Alanlı; Hilal Belediye Başkanı Sayın Cafer Benek ev sahipliğinde; Hilal Aile Destek Merkezini ziyaret ederek kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

1220 metre rakımda etrafındaki dağların ihtişamı ile çevrili bir yeşil vadide kurulu olan Uludere ilçemiz sahip olduğu coğrafi ve ekonomik dezavatanjlara rağmen yaklaşık 45000 nüfusu barındırmaktadır.