Loading...
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Ev Sahipliğimizde Mardin de Buluştu 22 Mayıs 2016 | 04:17
Ajansımızın organize ettiği Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı Programı 20 - 22 Mayıs 2016 tarihlerinde Mardin’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen, basın alanında 20 bin meslek mensubu üyesi bulunan, 92 dernek 8 federasyonu bünyesinde bulunduran Türkiye’nin en büyük çatı kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyeleri Mardin’de bir araya geldi.

Mardin Yay Grand Otel’de üç gün süren programda Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak bu kritik dönemde Mardin’de toplantı düzenleme kararından dolayı Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu yöneticilerini kutladı. Mardin’in ruhu ve kimliği olan bir medeniyet şehri olduğunu kaydeden Vali Koçak, “Son dönemde Mardin’in adı bir ilçesinden ötürü farklı bir şekilde duyuluyor olsa da aslında bu durumu geçici bir süreç olarak görmek lazım. Ardından bu geçici durum atlatıldıktan sonra Mardin’i çok güzel günler beklemektedir” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı “7. İstişare kurulu toplantısı için bulunduğumuz Mardin’i bu zor dönemde özellikle seçtik. Biz Mardin’i ülkemizin ortak yaşam ve kültürel hoşgörüsü açısından model bir şehir olarak kabul ettiğimiz için buradayız. TGK olarak hepimizin ortak arzusu; mesleki bütünlüğü sağlamanın yanında, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü her yerde ve her ortamda el ele vererek savunmaktır” diye konuştu.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ “Türkiye'de basın alanındaki en büyük örgütün Mardin'de toplantı düzenleyip, burada yaşananları kendi gözlemleriyle görüp, basın yayın alanında servis edecek olmalarına vesile olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Altındağ, gazetecilerden burada yaşadıkları her şeyi olduğu gibi paylaşıp, yaymaları dileğinde bulundu. “Onun içindir ki; çok önemsediğimiz ve değer verdiğimiz basın meslek alanının öncüleri ve temsilcileri olarak gördüğümüz siz değerli başkanlarımızı burada ağırlıyor olmaktan duyduğumuz memnuniyeti iletiyor ve nazik ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyeleri Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ı makamında ziyaret ederek Mardin’de gerçekleştirdikleri program’ın organize edilmesinde büyük katkılarından dolayı şükranlarını ifade ettiler. Programın sonunda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’a plaket takdiminde bulundu.