Loading...
Haber Galerisi
TRC3 Bölgesi Turizm Koordinasyon Toplantısı Ajansımızda Gerçekleştirildi 17 Ağustos 2022 | 16:24

Ajansımız tarafından organize edilen, TRC3 Bölgesi illerinin Kültür ve Turizm Müdürleri ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı eşgüdüm toplantısı Mardin’de yapıldı.

Ajansımızın faaliyet gösterdiği Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinden oluşan TRC3 Bölgesi’nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile Ajansımız arasında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’yla yürütülen çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

Ajansımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Batman İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ile Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı katıldı.

Toplantının amacı dört ilde bulunan kültür ve turizm müdürlüklerinin Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte yürüttükleri çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunmak ve geleceğe yönelik bir strateji ortaya koymaktır. TRC3 Bölgesi illerinin Ajansımız koordinasyonunda, işbirliği içerisinde hareket ederek birbirlerine destek olmaları hedeflenmektedir.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı yaptığı konuşmada ortaklaşa sürdürülebilir çalışmalar yürütülmesi gerektiğini ifade ederek Dicle Kalkınma Ajansı olarak bu çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Bölgemizde var olan tarihi, kültürel değerlerin, doğal güzelliklerin turistik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Bunların daha iyi tanıtılarak yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirilmesi bölgenin kalkınmasında lokomotif bir etkiye sahip olacağını ifa etti. Bu amaçla TRC3 Bölgesi illerinin ortak projeler hazırlaması gerektiğini belirtti.

TRC3 Bölgesi Turizm Koordinasyon Toplantısının sonunda Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinin bölge turizminin geliştirilmesi için üzerlerine düşen görev ve sorumlulukların belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.