Loading...
Travel Turkey İzmir 10. Turizm Fuar ve Kongresi 10 Aralık 2016 | 12:34
Ülkemizin en önemli turizm fuarlarından biri olan Travel Turkey İzmir fuarında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri (TRC3 Bölgesi) Ajansımızın desteğiyle tanıtıldı.

Ajansımız bölgede yatırımcıya geniş ölçekte pazarlar açma ve bölgeyi her fırsatta ön plana çıkarma stratejisiyle ülke çapında geniş ölçekte katılımın olduğu platformlarda yerini alıyor. İzmir’de gerçekleştirilen Travel Turkey fuarına önceden 4 il ile birlikte sıkı bir şekilde hazırlanan Ajansımız, standlarına çektiği ziyaretçi ölçeğiyle de fuarın gözdesi halini aldı. Standların tasarımında kullanılan yöresel görseller ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılanıldı.

Batman ilinde modern tasarımlı bir standta tarihi mekanlara ilişkin görseller sergilendi. Petrolden doğan kentin simgesi haline gelen petrol kuyusu atbaşı canlandırıldı.  Sason Balı ve Sason Cevizi başta olmak üzere yöresel ürünler gelen misafirlere ikram edildi.

Mardin ilinde Mardin Evi ve Kasımiye Medresesi kapısı Mardin’e özgü bir tasarımla yer aldı. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gelen ziyaretçilere Mardin badem şekeri ve leblebisi ile cevizli üzüm sucuğu ikram edildi. Mardin ve Midyat’a özgü işlemeli gümüş ve telkari takılar sergilendi. Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Mardin’i tanıtan etkinlikler düzenledi.

Şırnak ilinin tarihi ve doğal güzelliklerine ait görsellerin yer aldığı Şırnak standında  Şırnak Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Şırnak’a ait tanıtım materyalleriyle tanıtım yaptı. Şırnak Valiliği’’nin ev sahipliğinde gelen ziyeretçilere ikramlarda bulunuldu.

Fuar’da Siirt ilimiz, tüm ülkeyi hüzne boğan Şirvan’daki maden kazasından dolayı Siirt standında tanıtım gerçekleştiremedi. Çok sayıda önemli isim Siirt Masamıza çiçek bırakıp üzüntülerini dile getirdiler, baş sağlığı dilediler

Daha önce gerçekleştirilen fuarlarda da ziyaretçi akınına uğrayan standlarımız Travel Turkey’de de yerli ziyaretçilerin yanı sıra turistlerin ve özellikle turizm üzerine uğraşı sergileyen kesimlerin ilgisini çekti.

Ajansımız bölgeyi yenilikçi, bilinen ve etki alanı yüksek platformlarda temsil ve teşvik etme etme yolunda aktif bir başarı sergilemeye devam ediyor. TRC3 bölgesini yatırımcılığın dar pazarı algısından kurtarmak ve tanınırlığını artırarak ekonomiye ve 2023 hedeflerine katkıda bulunmak maksadıyla güçlü kılmayı amaçlıyor. Bölgenin kalkınmada öncü gücü Ajansımız, hem bölge yatırımcısını hem de kamu sektörünü dünya pazarıyla bir araya getiriyor. İzmir’de katılım sağladığımız Travel Turkey Fuarı da geçmişte katılım sağlanan yüksek etki alanı olan fuarlar minvalinde bölgemizi temsil ediyor olmanın bir neticesi olarak yerini almış bulunmaktadır.