Loading...
Tillo Kalesi’nde Cam Seyir Terası 11 Temmuz 2016 | 17:47
Siirt’te Tillo Kaymakamlığı ve Tillo Köylere Hizmet Götürme Birliği ortaklığında Ajansımızın desteği ile yürütülen “Tillo Kalesinde Cam Seyir Terası Projesi” başarıyla tamamlandı.

Siirt'in Tillo (Aydınlar) ilçesindeki kalenin (Kaletül Üstad) hakim bir noktasına çelik konstrüksiyon ile inşa edilen cam seyir terası Türkiye'deki sayılı cam teraslardan biri olmuştur. Turizm altyapısı kapsamında desteklenen projenin toplam bütçesi 383.500 TL olup Ajansımız tarafından % 75 oranında hibe desteği sağlandı.

Vadiden yaklaşık 1.100 metre yüksekte bulunan cam seyir terasının uzunluğu 7 metre, genişliği 5 metre, korkuluk yüksekliği 1.30 metre, olup ortası boş olan terasın taşıma kapasitesi 30 kişidir. Proje ile birlikte Botan Vadisi’nin eşsiz manzarasının doğal güzelliğine cam seyir terası kazandırılarak ziyaretçilerin ilgi odağı olacaktır.

Proje ile birlikte Bölgedeki ilk cam seyir terası, vatandaşların ve turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Tillo’daki Kaletül Üstad mevkiine önemli ölçüde turizm katkısı sağlayacaktır.