Loading...
Tekstilkent Projeleri Yatırıma Davet Çağrısı Uzatıldı 08 Haziran 2021 | 21:27

Teşvik sisteminde sağlanan avantajlı destekler nedeniyle son yıllarda özellikle emek yoğun sektörlerde bölgemize önemli yatırımlar gerçekleştirilmiştir. Gençlerin istihdamını teşvik ederek ve gençlerin işsizlik oranlarını azaltarak daha fazla genç istihdamının sağlanması, özel kesim yatırımlarının desteklenmesi, bölgemizin gelişme potansiyelinin harekete geçirilmesi ve üretimin artırılması, ülke ve bölge refahının yükseltilmesi için önem arz etmektedir. Bu minval üzere altyapısı hazırlanmış uygun fiyat ve şartlarda kiralanabilir modern üretim atölyelerinin oluşturulması, yatırımcı çekme ve bölgenin cazip hale getirilmesi açısından oldukça elzemdir.
Genç işsizliği sorunu ile mücadele kapsamında gençlerimizin istihdamına yönelik etkin politikalar geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla Şırnak (Merkez) ve Siirt (Merkez) illerinde tekstil atölyeleri kurulması planlanmaktadır.
Tekstil atölyeleri/fabrika binaları, hali hazırda tekstil ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalara uygun ücretlerle kiralanacaktır. 
Bu kapsamda, istekli firmaların 18/06/2021 tarihine kadar firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşelenmiş Başvuru Formu ve Yatırım Taahhütnamesinin taranmış nüshalarını T.C. Dicle Kalkınma Ajansı imustafa.ipeksen@dika.org.tr elektronik posta adresine iletmeleri gerekmektedir.

Başvuru Yapacak Firmalarda Aranan Koşullar

  • Hazır giyim sektöründe en az 3 yıldır imalat yapıyor olmak
  • En az 500 Bin TL tutarında sabit yatırım gerçekleştirecek olmak
  • En az 200 kişilik istihdamın sağlanacağını taahhüt etmek (yatırımın tamamlanmasına müteakip 1 yıl içerisinde bu istihdama ulaşmak-işletme süresince 6 Aylık SGK dökümleri ile en az 200 kişilik istihdam şartının sağlandığını ispatlamak)

DİKKAT: Başvuru aşamasında firma tarafından herhangi bir yalan beyan ve/veya yanıltıcı bilgi verildiğinin tespit edilmesi halinde söz konusu başvurular reddedilir, bu durumun sözleşme/protokol imzalandıktan sonra tespit edilmesi halinde ise sözleşme/protokol feshedilir.
Başvuru Formu ve Yatırım Taahhütnamesi aşağıda yer almaktadır.

Başvuru Formu için tıklayınız.
Yatırım Taahhütnamesi için tıklayınız.