Loading...
Haber Galerisi
Şırnak Üniversitesi Öğrencilerine Kariyer Rehberliği Bilgilendirme Toplantısı 01 Ekim 2021 | 18:51

Ajansımızın Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında düzenlenen Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantılarının ilki Şırnak Üniversitesi’nde başladı.

Toplantının amacı, üniversite öğrencilerinin iş tanımları, istihdam ve meslekler hakkında bilgilendirilmesi, kariyer meydana getirmelerine yönelik olarak kariyer merkezlerinin öğrencilere sunduğu hizmetler hakkında bilinirlik ve farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Şırnak Üniversitesi öğrencilerinin kariyer yollarını belirleme fırsatları bulabildikleri, farklı sektörlerden yöneticiler, işverenler ve kariyer rehberliği uzmanları öğrencilerle bir araya geldi.

Şırnak Üniversitesi Kariyer Ofisi iş birliğiyle yapılan “Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Bilgilendirme Toplantısı” Şırnak Üniversitesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Gutti Çikolata Genel Müdürü Ata Bilen ve Reba Tekstil’den girişimci Selda Başar öğrencilerle deneyimlerini paylaşırken, İşkur’dan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Kazaylek Şırnak’ta ihtiyaç duyulan meslekler ve istihdam teşvikleri konusunda öğrencilere bilgi verdi. Program sonunda, Kariyer Rehberliği ve Danışmanlığı Şırnak Bilgilendirme Toplantısına katılan öğrencilere sertifika dağıtıldı.

TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi kapsamında ilki Şırnak Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kariyer rehberliği ve danışmanlığı bilgilendirme toplantısı, daha sonra Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi’nde düzenlenecektir.