Loading...
Şırnak’ta Proje Yazma Eğitimi Verdik 12 Nisan 2017 | 18:22
Ajansımız tarafından 2017 yılı ilk ‘’Proje Döngüsü Yönetimi” (PCM Eğitimi) olarak ifade edilen proje yazma eğitimi Şırnak’ta Şehr-i Nuh Otel’de gerçekleştirildi.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine Ajansımız ile yapılan işbirliği çerçevesinde Müdürlüğün ilgili personeline yönelik olarak "Proje Döngüsü Yönetimi" diye adlandırılan proje yazma eğitimi, Şırnak Şehr-i Nuh Otel’de yapıldı. Eğitime Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü personeli yaklaşık yirmi kişi katıldı. Üç gün süren eğitim, Ajansımızın Proje ve Sözleşme Yönetim Birimi Başkanı Sihat Ferat Toktaş ile Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Naif Çiftçi tarafından katılımcı bir anlayışla, uygulamalı bir şekilde verildi.

Eğitimin amacı, Bölgemizdeki proje kültürünü yaygınlaştırarak kaliteli projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamaktır. Ajansımızın ve diğer kuruluşların düzenlemiş olduğu mali destek programları ile diğer faaliyet ve teknik destek programları kapsamında açmış oldukları proje teklif çağrılarına proje sunabilecek bireyler yetiştirmektir.

2016 yılında Ajans uzmanları tarafından verilmeye başlanan “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimleri 2017 yılı içerisinde de gelen talepler ve Ajans tarafından uygun görülen kesimlere yönelik olarak verilmeye devam edilecektir. Eğitimler TRC3 Bölgesi’ndeki (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) il ve ilçelerden katılan çeşitli kurum ve kuruluşlara mensup kişilere yönelik olarak yirmi, yirmi beş kişilik gruplar halinde yapılacaktır.

Ajansımız bu sayede Bölgemizdeki proje kültürünü yaygınlaştırarak, kaliteli projelerin hayata geçmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.