Loading...
Haber Galerisi
Şırnak'ta Genç İstihdamın Teşviki İçin Operasyon ve Yönlendirme Toplantısı Yapıldı 09 Haziran 2021 | 21:12

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen ‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi’nin İkinci Operasyon Yönlendirme Komitesi Toplantısı Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN,  Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Ahmet KARAN ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet ALANLI'nın katılımı ile Şırnak'da gerçekleşti.

Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet ALANLI, İkinci Operasyon Yönlendirme Komite Toplantısı’nın açılışını yaparak proje kapsamında tamamlanan eğitimleri ve faaliyetleri aktararak ilerleyen dönemde gerçekleştirilmesi planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi KARAN, konuşmasında genç işsizliğine ve bölgeden dışarıya göç sorununa dikkat çekerek, Proje ile bölgedeki gençlere mesleki ve kişisel beceriler kazandırarak istihdam edilebilirliği artırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Projenin ilk yılının, Dicle Kalkınma Ajansı ve tüm bölgenin projeyi sahiplenmesi sayesinde, tüm ülkeyi etkileyen Covid-19 salgınına rağmen başarıyla tamamlandığını bundan sonraki 2 yıllık süreçte de faaliyetlerin daha yoğun bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Toplantıya ev sahipliği yapan Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin ERKAN tüm katılımcılara ve projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederken, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ŞINDAK genç istihdamı açısından TRC3 bölgesinin özellikle desteklenmesi gerekliliğinin altını çizdi ve ‘Tüm kurumların ortak çalışması neticesinde TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi ile güzel sonuçlar elde edeceğiz dedi. 

Toplantıda Proje ile ilgili görüşlerini ifade eden Şırnak Valisi Ali Hamza PEHLİVAN ise, ‘Proje kapsamındaki tüm paydaşlar olarak hepimiz üzerimize düşen katkıyı sağlayacağız ve bundan sonraki süreçte de gençlerimiz ve bölgemizdeki genç istihdamının teşviki için çalışmalarımıza devam edeceğiz’ dedi. 

‘TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi İkinci Operasyon Yönlendirme Komite Toplantısı, Proje Ekip Lideri Cleofe GUARDİGLİ’nin gerçekleştirdiği sunumun ardından   katılımcılardan gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu. 

Proje, bölgedeki genç istihdamını teşvik etmek, iş gücü piyasasında talep edilen dijital beceriler ve teknik zanaatkârlık gibi mesleki becerilerle, gençlerin istihdam edilebilirliklerini arttırarak genç girişimcilerin kapasitelerini geliştirmeyi hedeflemekle birlikte, Gençlerin istihdamı için elverişli bir ortam yaratmada önemli bir role sahip olan üniversitelerin kariyer merkezlerini güçlendirmeyi, İşverenlerin, Sosyal Ortakların ve Yerel Aktörlerin kurumsal kapasitelerini geliştirmeye de odaklanıyor .