Loading...
Haber Galerisi
Şırnak’ta Genç İstihdamı AB Projesinin Eğitim Sertifikaları Dağıtıldı 28 Eylül 2021 | 12:49

Ajansımız tarafından yürütülen "TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek" projesi kapsamında Şırnak'ta eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Ülkemiz ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın sözleşme makamı olduğu Ajansı tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında Sertifika Töreni düzenlendi. Şırnak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile eğitim alan kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesinin geçen yıl faaliyete geçtiğini ve bugüne kadar pandemi şartlarına rağmen bin 600 kişiye eğitim verildiğini söyledi. Gençlerin istihdamı konusunun önemine vurgu yapan Vali Pehlivan, proje kapsamında destek veren bütün kurum ve kuruluşların, gençlerin geleceğine gerekli katkıyı sunduğundan ve kurumlar arası iş birliğinin öneminden bahsederek hedefin 10 bin gence eğitim verilmesi olduğunu vurguladı. Projede gerçekleştirilen eğitimlerin hem çağın gereklerine hem de yereldeki ihtiyaçlarına göre belirlendiğini ifade ederek, gençlerin almış oldukları eğitimleri ticari hayata taşıma konusunda eriştikleri noktayı göstermesinin mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka yaptığı konuşmada "Bölgemizdeki genç istihdamının desteklenmesi ve geliştirilmesi hedefiyle yürütülmekte olan TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamın Teşviki için Teknik Destek Projesinin, gençlerimizin edindikleri teknoloji tabanlı eğitim programları ile daha nitelikli ve donanımlı bireyler olarak iş gücü piyasasına katılacaklardır. Buda kendileri için hem daha avantajlı bir hale gelmelerini hem de işverenlerin aradıkları personellere sahip olmalarını sağlayacaktır" dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı konuşmasında, TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesinin toplam 3,8 Milyon Euro olup bu tutarın yaklaşık %85’inin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini söyledi. Temmuz 2020 yılı itibarıyla uygulanmaya başlayan projede pandemi koşulları nedeniyle bazı zorluklar yaşandığını ancak tüm paydaşların iş birliğiyle eğitimlerin 4 ilde hız kesmeden devam ettiğini belirtti. İl Milli Eğitim Müdürlükleri koordinasyonunda çeşitli alanlarda verilen eğitimler neticesinde başarılı sonuçlar elde edileceğine inandığını ifade etti.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de "DİKA'nın destekleriyle Genç İstihdamının Teşviki Teknik Destek Projesi kapsamında ilimizde 200 öğrenci çeşitli kurslara katılım sağlayarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu kurslarla birlikte istihdam edilecek vasıflı eleman sayısı Şırnak il genelinde giderek artmaktadır" dedi.

Sertifika töreninde yapılan konuşmaların ardından, eğitim programlarına katılarak eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.