Loading...
Haber Galerisi
Siirtli Genç Girişimciler Sertifikalarını Aldı 09 Nisan 2021 | 16:57

Dicle Kalkınma Ajansı tarafından Siirt Üniversitesi işbirliğiyle yürütelen TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek’ Projesi kapsamında gerçekleştirilen İmalat Sanayi'ne Yönelik Girişimcilik' eğitimine katılan 19 genç girişimci adayı sertifikalarını aldı.

Siirt Ticaret Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür ÇALAPKULU, Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadir DEMİRHAN, KOSGEB Siirt İl Müdürü Ömer ERKILIÇ ile birlikte serrtifika törenine ev sahipliği yapan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat ŞINDAK, Siirt Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Tekin ŞAHİN  ve Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet ALANLI; törene katılarak girişimcilere sertifikalarını takdim ettiler. 

2 hafta süren KOSGEB sertifikalı eğitimde girişimcilere orta yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılması sağlayacak şekilde, ağ kurma, girişimin mali yapısının belirlenmesi ve yönetimi, yeni girişimler için finansal kaynaklara erişim, inovasyon/yenilik yönetimi, büyüme Sürecinin yönetimi ve büyüme Stratejileri, fikri mülkiyet hakları, iş planı geliştirme eğitimleri verildi.