Loading...
Siirt’teki İhracatçılar için Ajansımızdan Eximbank Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri 16 Aralık 2016 | 00:00
Ajansımızın ev sahipliğinde ülkemizin resmi ihracat teşvik kuruluşu olan Türk Eximbank tarafından Siirt’teki ihracatçılarımıza yönelik “Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Yeni pazarlar bulma ve ihracatçısını bu pazarlarla bütünleştirmenin yanı sıra küresel sisteme uyum sağlamaları konusunda uygun zeminler oluşturmak için, Ajansımız yenilikçi ve çeşitlilik arz eden faaliyetleri TRC3 Bölgesi’ne (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) getirdi. Bu amaçla Ajansımızın ev sahipliğinde ülkemizin resmi ihracat teşvik kuruluşu olan Türk Eximbank seminerleri yapıldı.

Ajans Bölgesi’nde bulunan ihracatçılara yönelik Türk Eximbank "Kredi ve Sigorta Bilgilendirme Semineri" ilk toplantısı Mardin’de, ikinci toplantısı ise Batman’da gerçekleştirildi. Üçüncüsü Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme semineri Eximbank Müşteri İlişkileri Müdür Yardımcısı Coşkun Bal ile Uzman Salih Keser tarafından verildi. Toplantıya ilde faaliyet gösteren ihracatcı, yatırımcı ve girişimciler katıldı. İhracatçılar için maddi olanakların sağlanması açısından önem arz etmesi ve ihracat konusunda sağlam temeller atılabilmesi için ihracat teşvik kuruluşu olan Türk Eximbank bilgilendirme semineri paydaş katılımcılar tarafından beğeniyle karşılandı.

Ajansımız yeni pazarlara yönelme ve ihracatın hem kapasitesini hem de niteliğini yükseltmek maksadıyla çok yönlü etkinlikleri Bölge’nin hizmetine sunmaya devam ediyor. Üst ölçekte Kalkınma Politikalarının da öngördüğü üzere ulusal ve uluslar arası çapta sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasının temel dayanağının ihracat olması Ajans politikalarına yenilikçi faaliyetlerle yansımaktadır.

Bölge’nin ihracata yönelik teşvik konusunda etkin rol alan Ajansımız, ulusal ve uluslararası fuarlara bölge ihracatçılarını ve paydaşlarını dâhil etmenin yanı sıra bilgilendirme toplantıları ve eğitimlerle de bu amacı pekiştirmeye devam ediyor. Kalkınmanın yerel potansiyelin harekete geçirilmesiyle gerçekleştirilebileceğinin farkında olarak Bölgemizdeki paydaşlarla işbirliği içinde olmak Ajansımızın önceliklerindendir.

Böylece ihracatçılarımızın yeni pazarlar bulmalarına aracı olabilmek, katma değerli ürünlere yönelmeyi sağlamak ve üretilen ürünlerin katma değerini arttırmaya zemin oluşturmak için Bölge’deki paydaşlarımızın yeni iş bağlantıları kurabilmelerine aracılık edilmektedir.