Loading...
Siirt’te Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni 15 Aralık 2016 | 00:00
Ajansımız tarafından Dicle Bölgesi’ndeki dört ilde verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kapsamında Siirt’te eğitime katılan girişimci adayları için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Siirt Sanayi ve Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen törende, eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Törene Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, meslek odaları başkanları ile çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Ajansımız ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yenilikçi fikirleri olan 18 - 29 yaş arası genç girişimciler ile özellikle kadın girişimcilerden oluşan otuzar kişilik gruplar halinde toplam 120 kişiye İş Geliştirme Uzmanı Reyhan Öztaşkın tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.

Sertifika töreni KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında girişimciliğin önemine dikkat çeken Erkılıç, Bölgedeki girişimcilik faaliyetlerinin arttırılması için çeşitli kurumlarla işbirliği halinde girişimcilik eğitimlerini düzenlediklerini belirterek Ajansımıza da konuyla ilgili teşekkürlerini iletti.

Törende Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ yaptığı konuşmada, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek KOSGEB ile yaptıkları işbirliği protokolüyle genç girişimcilerin istihdam edilmesi için eğitim verdiklerini söyledi. Altındağ “Eğitimlerin amacı Ajans Bölgesi’ndeki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır” dedi. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika alan katılımcıların fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapacaklarına inandıklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı konuşmada kendi işini kurmak isteyen girişimciye devletin çok çeşitli desteklerde bulunduğunu ifade ederek, gençlere kendi işlerini kurmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Siirt ilinin açıklanan son istatistiklere göre gayrisafi yurt içi hâsılada önemli bir yükseliş kaydettiğini belirterek, ildeki potansiyelin değerlendirildiğinde bunun büyük fırsatlar doğuracağını belirterek girişimcilik sertifikası alan kişilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan katılımcılara eğitim sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildikten sonra sertifika töreni sona erdi.