Loading...
Haber Galerisi
Siirt’te I. Ulusal Foto Safari Yarışması Düzenlendi 22 Haziran 2021 | 16:15

Ajansımızın desteğiyle Siirt Valiliği tarafından Siirt’in tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtmak amacıyla “Mezopotamya’nın Gizemli Kenti Siirt 1. Foto Safari Fotoğraf Yarışması” gerçekleştirildi.

Siirt Valiliği’nin organize ettiği ve Ajansımızın desteklediği ülkemizin değişik yörelerinden gelen 43 fotoğraf ustasının katıldığı üç gün süren yarışmanın ödül töreni Siirt Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Jüri üyeleri arasında TRT Haber Sunucusu Fuat Kozluklu, Foto Muhabiri ve Gazeteci Bünyamin Aygün, Fotoğraf Sanatçısı ve Eğitmeni Murat Gür, Fotoğraf Sanatçısı Erol Doğaner, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Dersleri Öğretim Üyesi Ömer Serkan Bakır, Fotoğraf Organizasyonları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tanin Helvacı ve Siirt’i temsilen Gazeteci Ayhan Mergen yer aldı. Programa ayrıca Siirtli Ünlü Gazeteci, Gezgin ve Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral’da katıldı.

Aral yaptığı konuşmada dünyanın çeşitli coğrafyalarını insanlara tanıtan biri olarak kendi memleketini tanıtmayı da bir borç bildiğini ve bunu yapmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Siirt’in binlerce yıllık tarihi ve tarihin bize aktardığı bütün değerleri ile üzerindeki insan sevgisinin adeta bir nakış gibi işlendiği yerel kültürü görme fırsatı bulduklarını belirtti.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı’da konuşmasında, kalkınma için özellikle kültür, inanç, tarih ve doğa turizmi potansiyeli taşıyan alanlarda çalışmalar yapılarak gizli kalmış değerlerin gün yüzüne çıkarılması gerektiğini ifade etti. Bu amaçla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde faaliyet gösteren üç kalkınma ajansı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile birlikte Mezopotamya Markasıyla Bölgeyi tanıtmaya ve bilinirliğini arttırmaya yönelik topyekûn bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu yaptığı konuşmada, Siirt’in Mezopotamya’nın gizemli bir kenti olduğu için, tarihi doğal ve kültürel değerlerini tespit etmek ve görselleştirmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi. Siirt’in kalkınması için turizmin çok önemli bir alan olduğunu, bunun içinde sahip oldukları bütün tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri değerlendirip tanıtarak hem yerli hem de yabancı turistlerin buraya gelmesini sağlamaları gerektiğini belirtti.

Törenin açılış konuşmalarının ardından yarışmada dereceye giren katılımcılara ödülleri verildi. Birinci Tarhan İrtem’in “Sürü Çobanı” adlı eseri, ikinci Mehmet Şah Deniz'in "Pervari’de Gece” isimli eseri, üçüncüde Mehmet Subaşı’nın “Botan Vadisinde Yamaç Paraşütü”  adlı eseri seçildi. Ayrıca sahipleri Orhan Kartal, Ahmet Denizer ve Mehmet Şah Deniz’in olduğu üç fotoğrafta mansiyon ödülü almaya hak kazandı.

Program yarışmada dereceye giren katılımcılara ödül ve jüri üyelerine plaket takdim edilmesinin ardından sona erdi.