Loading...
Haber Galerisi
Siirt’te Gençlere Mesleki Eğitim Sertifikaları Dağıtıldı 03 Şubat 2023 | 15:10

Ajansımızın Avrupa Birliği Projesi olan “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi kapsamında üç yıllık uygulama dönemi boyunca Siirt’te verilen eğitimlerin sertifika dağıtım töreni gerçekleştirildi.

Siirt Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmalarını, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Saraç Batur, İŞKUR’dan Abdurrahman Tuncay, Proje Takım Lideri Cleofe Guardigli ve Proje Kilit Uzmanı Asude Özsoy Giovanniello yaptı.

Projenin hizmet bileşeni kapsamında, çeşitli alanlarda düzenlenen mesleki eğitimler aracılığıyla gençlerin beceri düzeylerinin artırılması ve genç istihdamının desteklenmesi için yerel aktör ve paydaşların politika kapasitelerinin iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Projede hem gençlere, kamu kurumlarına, sosyal ortaklar ve sosyal aktörler gibi yereldeki diğer paydaşlara hem de işverenlere ve işveren temsilcilerine yönelik eğitim programları yer aldı.

Siirt’teki gençlerin istihdam edilmesini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli alanlarda gerçekleştirilen mesleki eğitimlere katılan 60 kişiye sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.