Loading...
Siirt te Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapılacak 16 Ocak 2017 | 00:00
Ülkemizin yeni yatırım hamlesi kapsamında geliştirilen “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Yatırım Destek Ofisi tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı” uygulama esasları resmi gazetede yayınlanmıştır.

Ülkemizdeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına yönelik “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında; yeni yatırım projeleri ile yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çeşitli destekler verilecektir. Bu destekler danışmanlık hizmeti, bedelsiz yatırım yeri tahsisi, bina yapımı desteği, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesislerini taşıma desteği şeklinde olacaktır. Yatırımın en başından başlamak suretiyle fizibilitesinden, arazi teminine, bina inşaatından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacaktır.

Programın uygulanma detayları hakkında Dicle Kalkınma Ajansı tarafından 17.01.2016 tarihinde bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Tüm yatırımcılarımız davetlidir.

Toplantı yeri: Siirt İl Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu

Saat: 14.00