Loading...
Haber Galerisi
Savur’da Kamp ve Karavan Turizmi Çalıştayı Gerçekleştirildi 05 Ağustos 2022 | 12:00

Savur’un tanıtımına katkı sağlamak, turizm potansiyelini geliştirmek ve ilçenin farklı alanlardaki turistik yerlerini keşfetmek amacıyla kamp ve karavan turizmi çalıştayı düzenlendi. Çalıştay İlçe Kaymakamlığı ile Belediyesi’nin organizasyonuyla İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Artuklu Üniversitesi, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Ajansımız iş birliğiyle yapıldı.


İlçenin Perili Bahçe Tesisinde gerçekleştirilen çalıştaya, Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk, Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Şeyhmuz Aykol, Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şahin ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı katıldı. Ayrıca ülkemizin farklı yerlerinden uzaktan erişimle online olarak geniş katılım sağlandı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Savur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Kaya “İlçemizin turizm potansiyelini keşfetmek ve bu alanda somut adımlar atarak ilçemizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamak amacıyla bu çalıştayı yapıyoruz. Burada bir araya gelip fikir alışverişinde bulunarak, ilçemiz için bir turizm seferberliği başlatacağız. Toplantının sonunda alanında uzman katılımcıların görüş ve önerilerini alıp bir çalıştay raporu hazırlayacağız. Tüm katılımcılara katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Bu organizasyonun Savur turizmi açısından atılmış tarihi adımlardan biri olduğunu belirtti.


Programda Savur’un kültür ve doğa turizminin geliştirilmesi için kamp ve karavan turizminin ne gibi katkılar sağlayacağı görüşüldü. İlçenin turizm potansiyelinin en iyi şekilde ortaya konulması amacıyla, tarihi dokusunun korunarak restore edilmesi ve geleceğe yönelik bir eylem planı hazırlanacaktır. Mevcut yerlere ek olarak alternatif turizm alanlarının ortaya çıkarılıp turizme kazandırılması hedeflenmektedir.


Çalıştayın sonunda Savur’da kamp ve karavan yerlerinin seçimiyle seyahat rotalarının tespiti için tüm katılımcılarla birlikte saha ziyaretleri gerçekleştirildi. Bu ziyaretler kapsamında Süryanilerin tarihi Dereiçi Köyü’nde katılımcıların hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.