Loading...
Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Mali Destek Programı Tanıtım ve Eğitim Programı Gaziantep’te Yapıldı 12 Aralık 2015 | 00:00
Mali Destek Programı'nın tanıtım ve eğitim programı açılışı Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla 11 - 12 Aralıkta Gaziantep'te gerçekleştirildi.

Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile GAP Bölgesi’nde faaliyet gösteren DİKA, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajanslarının ortaklığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteğiyle hazırlanan “Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı”nın tanıtım ve Eğitim Programı, Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın katılımıyla yapıldı.
 
2016 yılında GAP Bölgesi’nin tamamını kapsayarak 9 ilde uygulanacak olan Mali Destek Programının toplam bütçesi 9 milyon TL’dir. Program ile Bölge’de üretim yapan sanayi işletmelerinde enerji verimliliği konusundaki farkındalığın arttırılarak, enerji verimliliğine yönelik tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması amaçlanıyor.

Programın açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, enerjide dışa bağlı kalmamak için sanayide enerji verimliliğine önem verdiklerini söyledi. Yılmaz, “Kalkınan ülkelerde büyüme hızıyla birlikte enerji ihtiyacının daha fazla arttığını görüyoruz. Bu enerjiyi karşılayamayan ülkelerin büyüme modellerinin devam etmesi mümkün değildir. Biz enerjide dışa bağımlı bir ülke olduğumuz için enerjiyi dışarıdan ithal ediyoruz. Bu bağımlılığımızı mutlaka azaltmamız gerekiyor. Bunu yapmak için birincisi yerli kaynakları kullanacağız. ikincisi yenilenebilir enerjiyi geliştireceğiz. Üçüncüsü de enerjimizi daha verimli kullanacağız. En ucuz ve en temiz enerji verimli kullandığımız enerjidir” dedi. GAP Bölgesi'nin güneş ve biyokütle başta olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu ifade eden Yılmaz, yenilenebilir enerji kaynaklarının değerlendirilirken, enerji verimliliğinin de azami düzeyde sağlanmasının oldukça önemli olduğunu belirtti.

Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanısıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.