Loading...
Haber Galerisi
Sanayi Bakanımız “Batman Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri” Tanıtım Törenine Katıldı 08 Mart 2024 | 16:46

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Batman'da Ekonomik Kalkınma, Kültür ve Turizm Projeleri Açılış ve 2024 Yılı GAP Projeleri İmza Törenine katıldı.

Programa Bakan Kacır’ın yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan Maral ve Ajans (DİKA) Genel Sekreterimiz Aykut Aniç katıldı.

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, son 22 yılda 26,4 Milyar TL tutarında sabit yatırım için bin 570 yatırım teşvik belgesi düzenlediklerini söyledi. Böylece kente 113 bin 500'den fazla nitelikli istihdamın önünü açtıklarını belirtti.

Bakan Kacır “Bakanlık olarak sağladığımız 1 milyar liradan fazla finansmanla bugüne gelen organize sanayi bölgemizde 12 bin 500'ün üzerinde yeni istihdam oluşturduk. Geçtiğimiz yıl Batman OSB'nin 200 hektarlık genişleme alanının altyapı inşaatını tamamlayarak sanayicimizin hizmetine sunmuştuk. Bu yıl da 430 hektarlık 5. ilave alanın altyapı çalışmalarını yatırım programına aldık” dedi.

“Dicle Kalkınma Ajansımız ve GAP Bölge Kalkınma İdaremiz tarafından desteklenen projelerle Batman'ımızın bir taraftan güçlü sanayi altyapısını desteklerken diğer taraftan şehrimizin tarihi ve doğal güzelliklerini koruyarak zengin kültürel ve tarihi mirasını ekonomik değere dönüştürüyoruz. Kadınlarımızın ve gençlerimizin yanında olmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Kalkınma Ajansımız DİKA ile şehrimizde bugüne kadar kamudan özel sektöre 200 projeye 612,2 milyon lira destek sağladık. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı lise ve dengi okullar düzeyinde ülkenin tek mobil oyun ve animasyon merkezini ilimize kazandırdık. Şehrimizin önemli inanç ve kültür merkezlerinden Mor Kuryakos Manastırı'nın restorasyonuna ilk desteği Kalkınma Ajansımız verdi ve eserin gün yüzüne çıkmasını sağladı” ifadesini kullandı.

Hasankeyf'te gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla kültürel mirası koruyarak doğa turizmi altyapısını güçlendirdik. Ajans destekleriyle hayata geçirdiğimiz Hasankeyf, Kozluk ve Gercüş Tekstil Atölyesi Projeleriyle toplam 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ve 450 vatandaşımıza istihdam sağlayacak tekstil atölyelerini şehrimize kazandırıyoruz. Hasankeyf ve Kozluk Tekstil Atölyelerini firmalarımıza teslim ettik. Gercüş Tekstil Atölyesinin de inşaatını tamamladık" diyerek Batman’ın kalkınması için sağlanan katkıları dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından projeler imzalandıktan sonra program sona erdi.