Loading...
Proje Yazma Eğiticinin Eğitimi Bir İlk 20 Nisan 2016 | 00:00
Ajansımız tarafından “Proje Döngüsü Yönetimi Eğiticinin Eğitimi” adlı proje yazma eğitimi Ajans uzmanlarına yönelik olarak ilk defa gerçekleştirildi.

Mardin’de özel bir otel’de on gün boyunca atmış saat süren eğiticinin eğitimi geniş kapsamlı bir içerikle 26 kalkınma ajansı arasında ilk defa Ajansımızda verilmiş oldu. Ajans’ın proje birimi ile yatırım destek ofisleri uzmanlarından oluşan yedi kişilik bir gruba hem teorik hem de pratik uygulamalı bir eğitim verildi. Eğitimi veren Zeytin Grup Şirketi’nden Uzman Zühal Selçuk bugüne kadar 13 farklı ajansta proje değerlendirmelerinde, teknik yardım masalarında, PCM eğitimlerinde ve diğer teknik destek programı kapsamında verilen eğitimlerde görev aldı. Tecrübe sahibi Selçuk tarafından interaktif olarak etkileşimli, katılımcı bir şekilde gerçekleştirilen eğitim ile Ajans uzmanları Bölgemizde proje yazma eğitimi verebilecek niteliğe erişerek bilgi ve becerilerini artırmış oldular. Bu sayede Ajansımızda proje döngüsü yönetimi odaklı eğiticinin eğitimi konusunda yedi uzman kişi yetişmiş oldu.

Ajans Bölgemizdeki illerde proje yazma kültürünü geliştirmek üzere Ajans Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) gerçekleştirilecek olan proje yazma eğitimleri, bu eğitimi almış olan Ajans uzmanları tarafından verilecektir. Bu sayede dışarıya bağlı kalmadan Ajans’ın kendi imkânları dâhilinde bu eğitimler Bölge çapında yaygınlaştırılacaktır. Başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ile küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yönelik eğitimler nisan ve mayıs aylarında yapılacaktır.

Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın önemle üzerinde önemle durduğu bir sorun olan Bölge’de proje kültürünün gelişmesine, bu eğitim önemli bir katkı sağlayacaktır. Ajans Bölgesi’nde 2016 yılı içerisinde yüzlerce kişiye Ajans uzmanları tarafından proje yazma eğitimleri verilmesi öngörülmektedir. Böylece Ajans faaliyet gösterdiği illerde adeta proje yazma kültürünü geliştirme seferberliği ilan etmiş olacaktır.