Loading...
MÜSİAD’lı İşadamlarıyla Cazibe Merkezleri Programı Toplantısı 14 Şubat 2017 | 00:00
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mardin Şubesi’ne Ajansımız tarafından “Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

MÜSİAD’ın Mardin Şubesi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın yanı sıra MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap, Mardin 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mahmut Acay ve MÜSİAD üyesi işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Mardin Şube Başkanı M. Nurettin Kasap, Dicle Kalkınma Ajansı’nı daha önce açıklanan ancak içeriği yeterince bilinmeyen “Cazibe Merkezleri Programı” ile ilgili detaylı bilgi edinmek üzere davet ettiklerini ifade ederek daveti kırmayıp gelen DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve beraberindeki uzmanlara teşekkür etti. Amaçlarının Mardin’e yatırım yaparak istihdama yönelik iş alanları oluşturmak isteyen MÜSİAD'a mensup iş adamlarıyla Ajans’ı buluşturmak olduğunu söyledi. Cazibe Merkezleri programından oldukça ümitvar olduklarını belirten Kasap, Mardin'deki yatırımcılar olarak söz konusu programdan şehrimizin azami ölçüde yararlanması ve istihdama yönelik adımların güçlü bir şekilde atılabilmesi için başta iş çevreleri ve yöneticilere görevler düştüğünü bu konuda herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiğini belirtti.



MÜSİAD’ın talebi üzerine Ajans uzmanlarıyla birlikte “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında bilgi veren Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Mardin’de MÜSİAD’a mensup işadamlarını yakından tanıdığını, diğer işadamları dernekleri gibi Bölgeye yatırım yapan, istihdam sağlamayı amaçlayan bir ekonomi çevresiyle bir arada bulunuyor olmanın heyecanını yaşadığını kaydetti. Cazibe Merkezleri Programının Bölge ekonomisine önemli katkılarının olacağını ifade eden Genel Sekreterimiz, hükümet tarafından bu program için ayrılan toplam kaynağın yirmi ülkenin bütçesinden daha fazla olduğunu belirtti. Cazibe Merkezleri Programına 2017 için ayrılan bütçenin 1,1 milyar liralık yatırım olduğuna vurgu yapan Altındağ, “Geçmişte açıklanan teşvik programlarını göz önünde bulundurduğumuzda, bu programın öncekilerle kıyaslanmayacak kadar büyük olduğunu görüyoruz. Bu program aslında yüzyılın en büyük teşvik projesidir. Bölgemizi bir cazibe merkezi haline getirmek için hazırlanan bu programı iyi değerlendirip, Bölgemizin kalkınmasına hepimizin birlikte önayak olması gerekir. Çünkü yatırımcılarımıza inanılmaz imkânlar sağlayan, işsizliğe karşı istihdam oluşturacak, batıdaki yatırımcıları da Bölgemize çekecek büyük bir teşviktir. Meydana gelecek olan yatırımlar ile Bölge’nin kalkınmasına bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş önemli bir destek sağlanacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı hakkında geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Programın sonunda katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.