Loading...
Meyvecilik Programı Proje Başvuruları Sona Erdi 18 Mayıs 2015 | 00:00
Ajansımız ile TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) İl Valilikleri, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen “2015 Yılı Meyveciliğin Geliştirilmesi Ortak Mali Destek Programı” kapsamında meyve bahçesi kurulumu için yapılan başvurular için belirlenen son başvuru tarihi süreleri sona ermiştir.

Ajansımız tarafından finanse edilen, 10.000.000 TL bütçeli program kapsamında yüzde 75 hibeli kapama meyve bahçelerinin kurulumuna yönelik verilen destekten yararlanmak isteyen çiftçilerimiz başvurularını İlgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine yapmış ve bu kapsamda 2000’e yakın proje başvurusu değerlendirmeye alınmıştır.

Proje başvurularının ardından projelerin programın başvuru rehberi ve eklerinde belirtilen kriterlere göre saha çalışmaları, proje değerlendirme ve puanlaması yapılacaktır. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar ile ilgili özet iş takvimi aşağıda tabloda verilmiştir.
 
TAHMİNİ İŞ TANIMI GÜN SORUMLU BİRİM
Çiftçilerden Taleplerin Toplanması 45 GTHB İl Müdürlükleri
Taleplerin Değerlendirilmesi ve Ajans Onayına Sunulması 60 GTHB İl Müdürlükleri
Ajans Değerlendirmesi ve Onayı 15 DİKA
İhale Dokümanlarının Hazırlanması ve Ajans Onayına Sunulması 15 GTHB İl Müdürlükleri, DİKA
İhale Dokümanının Ajansça İncelenmesi ve Onaylanması 15 DİKA
İhaleye Çıkılması ve Yükleniciler ile Sözleşme İmzalanması 60 GTHB İl Müdürlükleri
İşin Yapımı 300 Yüklenici /GTHB İl Müdürlükleri
(Kontrol, Geçici Kabul ve İzleme Faaliyetleri)  
Nihai Rapor hazırlanması ve Ajansa sunulması 30  
 
Program kapsamında destek almaya hak kazanan talep sahipleri bilgileri Ajans Değerlendirmesi ve Onayı sürecinden sonra tahmini olarak Temmuz ayı içinde hem Ajansımızın hemde ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri web sitelerinde yayınlanacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.