Loading...
MAÜ Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Derslerini Yeni Binamızda İşlediler 01 Aralık 2016 | 00:00
Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. ve 4.sınıf öğrencileri, Ajansımızın faaliyete yeni geçen LEED Gold Sertifikalı ana hizmet binasını ziyaret etmek ve binamızın projelendirme, yapım ve sertifikasyon aşamaları hakkında bilgi almak üzere Ajansımıza teknik bir gezi gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz aylarda, Kalkınma ajanslarının kurumsal yapıları ve ajansımızın faaliyetleri, Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin kariyer hedeflerine yönelik bir ders konusu olarak işlenmişti. Mimarlık fakültesi öğrencilerinin bölüm derslerini Ajansımız konferans salonunda işlemesiyle, Ajansımız da üniversite öğrencilerine ve öğretim üyelerine ev sahipliği yapmış oldu.

Ders öncesinde, Ajansımız Uzmanlarından Suat UÇAR, ana hizmet binasının çevreci ve yeşil bina konseptine uygun olarak sertifikalandırılması süreçlerinde temel alınan tasarım ilkelerini konu alan bir sunum gerçekleştirdi. Sunuma ilgilerini sordukları sorularla gösteren öğrenciler, binamızın yapımında kullanılan malzemelerle ilgili bilgiler edindiler. Çok yakında birer mimar olarak meslek hayatına başlayacak olan öğrencilere, tasarım ilkelerini ve felsefesini içeren bilgilendirme sunumları dağıtıldı.

Sunum sonrası, Araştırma Görevlisi Emin Selçuk TAŞAR’ın, mimarlık disiplinini tarihi ve felsefi bir perspektifle ele aldığı “Mimarlık ve Felsefe” dersi işlendi. Sunum ve dersin tamamlanmasıyla, öğrencilerin Ajansımıza yaptıkları teknik gezi tamamlandı.

Geliştirdiği Üniversite-Ajans İşbirliği Platformu’nun ortaya koyduğu ortaklık ve müzakere zeminini daha güçlü kılacak çalışmalar yapmayı amaçlayan Ajansımız, bölge üniversiteleri ile yakın ilişki içinde olmaya devam etmektedir.