Loading...
Haber Galerisi
Mardin ve Şırnak’ta Turizm Rotası Çalıştayları 23 Haziran 2021 | 19:24

TRC3 Bölgesi İnanç ve Kültür Turizmi Rotası ve Markalaşması Fizibilite Projesi, “Mardin ve Şırnak Açılış Toplantıları ve Çalıştayları” video konferans aracılığıyla gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan ve Fizibilite Desteği Programı kapsamında Ajansımızca desteklenen “TRC3 Bölgesi İnanç ve Kültür Turizmi Rotası ve Markalaşması Fizibilitesi” projesi “Mardin ve Şırnak Açılış Toplantıları ve Çalıştayları” başlığı altında Zoom uygulamasıyla çevrimiçi olarak yapıldı.

Toplantıya Ajans Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Ahmet Alanlı’nın yanı sıra, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, ev sahibi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, Mardin İl Kültür Turizm Müdürü Sebahattin Genç ve Şırnak İl Kültür Turizm Müdürü Ramazan Açar konuşmacı olarak katıldılar.

Ajans Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Ahmet Alanlı proje ile ilgili konuşmasında, proje kapsamında oluşturulacak rotalara, hazırlanacak tanıtım araçlarına ve düzenlenecek bilgilendirme turlarına değindi. Bu sayede TRC3 Bölgesi genelinde inanç ve kültür turizmi alanında gelişecek farkındalıktan, markalaşmadan, iş birliğinden ve güç birliğinden söz ederek, projenin istihdama ve sonuç olarak bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacağına işaret etti.

Ayrıca, Ajansımız ile birlikte İpekyolu, Karacadağ Kalkınma Ajansları ve GAP Bölge Kalkınma İdaresiyle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan dokuz ilin kamuoyuna “Mezopotamya” markasıyla tanıtılacağını belirtti. Bununla beraber sürdürülebilir bir turizm destinasyonu oluşturmak hedefiyle bütün tarihsel, kültürel, doğal, inançsal, dilsel, folklorik ve gastronomik öğelerinin tanıtılarak Bölge’nin markalaşmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Mardin ve Şırnak açılış toplantılarında yapılan konuşmaların akabinde gerçekleştirilen çalıştaylarda detaylı sunumlar yer aldı, sonrasında katılımcıların görüşlerine başvurulmasının ardından programlar sona erdi.