Loading...
Haber Galerisi
Mardin Turizm Platformu Yılsonu Değerlendirme Toplantısı 07 Aralık 2021 | 16:09

Mardin turizm platformu çalışma gruplarının yürüttükleri işler ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı yılsonu toplantısı gerçekleştirildi.

Ajansımızın konferans salonunda yapılan toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Gürsel Temurci, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Yenigün, Mardin İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabahattin Genç, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Gürgör, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kenan Özçelik, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Mardin İl Koordinatörü Erdal Çelik, Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Sıraç Ballı ile Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı katıldı.

Mardin Turizm Platformu Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısında çeşitli konularda dört farklı sunum yapıldı. Bunlar Dara Antik Kenti Kazı Ekibinden Erkan Güzel’in “Dara Antik Kenti Çevre Düzenlemesi ve Restorasyonu” Mardin Büyükşehir Belediyesi KUDEB Biriminden Şahin Özmen’in “Mardin Tarihi Çarşıların Canlandırılması Projesi” Mardin Büyükşehir Belediyesi KUDEB Biriminden Fırat Ulaş Tur tarafından “Mardin ve Çevresi Korunmaya Değer Alanları ve Mardin Kalesi Kaya Islahı Projesi” ile Ajansımızın ASGP Birimi Uzmanı Emine Tuğba Alpaslan’ın TURSAB ve TUREB Görüşmeleri hakkındadır.

Programın sonunda, Mardin Turizm Platformu çalışma gruplarının yaptıkları çalışmalar konusunda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili katılımcılar fikir alışverişinde bulunarak değerlendirmeler yapıldıktan sonra toplantı sona erdi.