Loading...
Mardin Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Çalışma Grubu Başlangıç Toplantısı Ajans Merkezinde Gerçekleştirildi 07 Ağustos 2017 | 00:00
Ajansımız ile Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirilmesi planlanan “Mardin Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” öncesinde paydaşlarla birlikte oluşturulacak çalışma grubunun başlangıç toplantısı Ajansımızda gerçekleştirildi.

Bölgede katma değerli tarımsal üretimin artırılarak markalaştırılması ve hayvancılık sektöründe rekabetçiliğin geliştirilmesi, tarımsal altyapının güçlendirilmesi amacıyla “Mardin Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” düzenlenmesi planlanmaktadır. Çalıştay öncesi konu ile ilgili kurum paydaşlarından görüş alınması, çalıştay temasının belirlenmesi ve oluşturulacak çalışma grubu ile temadaki çalışmaların yapılması amacıyla 07.08.2017 tarihinde Ajansımızın Ana Hizmet Binası Konferans Salonunda ilk toplantı yapıldı.

Toplantıya, Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, GAP TEYAP, Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği, Süt Üreticileri Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Bal Üreticileri Birliği, Kızıltepe Ticaret Borsası Mardin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri ile Ziraat Odaları Birlikleri katılım sağladı.



Toplantıda ülkemizin Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018), GAP Eylem Planı (2014-2018) ve Ajansımızın TRC3 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planı’nda yer alan Tarım ve Hayvancılık sektörleri ile ilgili öncelik, tedbir ve politikalar ile Bölgede sürdürülmekte olan ilgili projeler hakkında Ajans uzmanı tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından, çalıştay temaların belirlenmesi amacıyla, toplantıya katılan paydaşlar tarım ve hayvancılık sektöründeki temel sorunlar hakkında görüşlerini aktardılar.