Loading...
Mardin OSB Üyeleriyle Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı 20 Şubat 2017 | 17:55
Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) Ajansımızdan Cazibe Merkezleri Programı konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bilgilendirme Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Ajans’ın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından Mardin Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Mardin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Karaboğa’nın yanısıra Mardin OSB’de faaliyet gösteren işadamı ve yatırımcılar katıldı.

Toplantıda konuşan Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Hükümetin açıklamış olduğu Cazibe Merkezleri Programının Doğu ve Güneydoğu’da bulunan yirmi üç ili kapsadığını bu illerden sekizininde Cazibe Merkezi olarak seçildiğini ifade ederek Mardin’in de bu merkezlerden biri olduğunu belirtti. Genel Sekreter “İlimizin Cazibe Merkezlerinden biri olması buradaki yatırımcı ve girişimciler için büyük bir avantajdır. Çünkü Mardin’de yatırımı olan sizlerin yeni yatırımlar yapması durumunda diğer yatırımcı adaylarına göre destek alma şansı çok daha yüksek olacaktır. Bu nedenle devletin bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bu teşvikten bizlere pozitif ayrımcılık sağlaması diğer bölgeleri kıskandıracak kadar yüksek düzeyde olmuştur. Bunun değerini bilip, ayağımıza kadar gelen bu fırsatı mutlaka değerlendirmemiz gerekir. Böylece hem bizler karlı çıkacağız, hemde ülkemiz ve milletimiz kazançlı çıkacaktır” dedi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi üyelerinin yoğun katılım sağladığı toplantıda Ajansımızın Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin Paça tarafından katılımcılara Cazibe Merkezleri Programı konusunda geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda Program ile birlikte Bölgemizde imalat sanayi yatırımlarına ağırlık verileceğini, özellikle imalat sanayi açısından tüm dünyada en cazip olanakların sunulduğu yatırım ortamı koşullarına sahip bir bölge haline geleceğini söyledi. Böylece her bir bölgenin, belirli bir alanda uzmanlaşmasının sağlanması, bu bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, bölgeler arası gelişmişlik farkını güdümlü bir anlayışla giderecektir.

Toplantının sonunda Cazibe Merkezleri Programı hakkında detaylı bilgi alan Mardin OSB üyelerinin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı sona erdi.