Loading...
Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Personeline Proje Yazma Eğitimi Verdik 10 Temmuz 2017 | 11:15
Ajansımız tarafından Mardin Kamu Hastaneleri Birliği çalışanlarına “PCM (Proje Döngüsü Yönetimi) Eğitimi” olarak ifade edilen proje yazma eğitimi Ajansımızın konferans salonunda gerçekleştirildi.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği’nin talebi üzerine Ajansımız ile yapılan işbirliği çerçevesinde Birliğin il ve ilçelerde çalışan proje ofisi personellerine yönelik olarak "Proje Döngüsü Yönetimi" diye adlandırılan proje yazma eğitimi Ajansımızın Mardin’deki merkez binasındaki konferans salonunda yapıldı. Üç gün süren eğitim, Ajansımızın Proje ve Sözleşme Yönetim Birimi Başkanı Sihat Ferat Toktaş tarafından katılımcı bir anlayışla, uygulamalı bir şekilde verildi. Eğitime, Mardin Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı il ve ilçelerde çalışan yirmiyi aşkın kişi katıldı.

Eğitimin amacı, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği’nin proje ofisi çalışanlarına “PCM Eğitimi” verilerek nitelikli proje yazabilme yetisi kazandırmaktır. Böylece Ajansımızın ve diğer kuruluşların düzenlemiş olduğu mali destek programları ile faaliyet ve teknik destek programlarının proje teklif çağrılarına proje sunabilecek bireyler yetiştirmektir.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, proje yazma eğitimi ile ilgili yaptığı açıklamada “Ajansımız bu eğitimler sonucunda Bölgemizdeki proje kültürünü yaygınlaştırmak, proje yazarken aynı dili konuşmak ve kaliteli projelerin hayata geçmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir” dedi.

Ajans uzmanlarımız tarafından verilen “Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimleri gelen talepler ve Ajans tarafından uygun görülen kesimlere yönelik olarak verilmeye devam edecektir. Eğitimler TRC3 Bölgesi’ndeki (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) il ve ilçelerde bulunan kurum ve kuruluşlarda çalışan personele yönelik olarak yirmi, yirmi beş kişilik gruplar halinde yapılacaktır.