Loading...
Mardin’de Raylı Sistemleri Entegre Tesisi Yatırımına Ajansımızdan Teknik Destek 09 Haziran 2017 | 14:34
Perform Yapı Firması ile Ajansımız arasında ‘Raylı Sistemleri Entegre Tesisi’ kurulması amacıyla Yatırım ve İşbirliği Teknik Destek Protokolü imzalandı.

Ajansımız bölgeye büyük getiri potansiyeli olan dev yatırımları bölgeye çekmek amacıyla faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Son yıllarda ivme kazanan hızlı ve etkili adımlarla büyük yatırımcıları bölgeye çekme faaliyetlerimiz meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu doğrultuda Mardin’de “Raylı Sistemleri Entegre Tesisi” kurulması amacıyla Ajansımızdan teknik destek sağlanmasını talep eden Perform Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kuloğlu ile Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ tarafından Yatırım ve İşbirliği Protokolü imzalandı.

Yatırım kapsamında tramvay, metro, hızlı tren ve süper hızlı tren raylı sistemleri ile yürür sistemlerinin imalat ve test işlemlerinin yapılabildiği bir tesis kurulması hedeflenmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Mardin ziyaretinde halkımıza seslenirken Mardin’e dev bir yatırım planlandığını bildirmişti. Sözü edilen bu büyük yatırım hamlesinin Mardin’de büyük bir istihdam oluşturacağı ve bölgeye yüksek ekonomik gelir kaynağı sağlayacağı öngörülmektedir.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ “Görevim boyunca Ajansımız için en büyük önceliğimiz Bölgemize katma değer sağlayacak yeni yatırımların gelmesi oldu. Bu maksatla Ajans olarak yoğun çaba sarf etmekte ve yeni yatırım hamleleriyle bölgemize güç katma hedefindeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bahsi geçen yatırıma önem verdiğini bilmekteyiz. Bu hususta gerekeni yapmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz ve firmamıza da verebileceğimiz gerekli destekleri Ajans olarak sağlayacağız. Daha önce Cazibe Merkezleri Programı kapsamında binden fazla iş adamı ve yatırımcıya ulaşmış ve aldığımız başvuru sayılarıyla dikkat çekmiştik. Dolayısıyla büyük yatırım projelerinin bölgemize odaklandığını görmek bizi mutlu etmektedir. Bunun yanı sıra bölgeye yatırım konusunda kuşkuları olanların, böylesine dev yatırımların gelmesiyle ön yargılarının da kırılacağının farkındayız. Bundan hareketle Ajans olarak ilgili firmaya destek vermek için harekete geçtik, büyük yatırımlara güven vermek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” diyerek Ajansımızın yatırımcılara sağladığı desteklerin bir kere daha altını çizdi.



Proje ülkemizin hızlı tren merkezli olmak üzere raylı sistemlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarıyla bütünleşik bir şekilde kurgulanmış olup ülkemizin ve dünya pazarının ihtiyaç duyacağı vagon ve ray sistemlerini; kuru yük, petrol, maden, LPG, LBG, tanker vb. raylı taşıyıcı sistemleri üretilmesi hedeflenmektedir. Yatırım süreciyle birlikte iş fikri doğrultusunda üretilecek tüm ürünlerin lisans ve patentlerinin alınması planlanmaktadır.

Perform Yapı Firması, Ukrayna’da bulunan bir tesisin (Azovmash) ürünlerini pazarlamakta, sektöre ve pazara hâkim olan bir firma olarak değerlendirilmektedir. Bölgeye yüksek bir istihdam ve ekonomik gelir sağlaması planlanan bu dev projenin hayata geçirilmesinin ardından, ülkenin sektörde artan ithalat oranını düşürmesine de katkı sağlayacaktır.

Yapılan protokole göre; Mardin’de kurulması planlanan ve bölge ekonomisine istihdam ve katma değer sağlayacağı değerlendirilen “Raylı Sistemleri Entegre Tesisi” özel sektör yatırımının hazırlık ve uygulama aşamalarında Ajansımız tarafından teknik destek sağlanacaktır. Ajansımızın görevi firmayı yönlendirmek, Mardin ile ilgili gerekli çalışmaları derlemek, yatırım süreci boyunca firmanın izin ve ruhsat süreçlerini kolaylaştırmak ve firmanın girişimlerini sonuçlandırabilmek üzere gerekli takipleri yaparak süreci koordine edecektir.