Loading...
Mardin’de Gündem Konusu; 2017 Yılı Programları ve Yatırımları 01 Şubat 2017 | 18:38
Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Ajansımız Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve Belediyelerin Genel Sekterlerinin katıldığı toplantıda gündem konusu; 2017 Yılı Programları ve Yatırımları oldu.  Mardin Valisi ve Büyükşehir Başkan Mustafa Yaman “Birlikte 2017 program ve yatırımlarını değerlendireceğiz.” dedi.

Mardin Valiliği Dara Toplantı salonu önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Ajansımız Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın kurumumuzu temsilen katıldığı toplantıya, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, yatırımcı ve teknik ekibi ile geldi. Dara toplantı salonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman Başkanlığında yatırımların ve programların ele alındığı bir toplantı yapıldı.

Mardin Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman GAP İdaresi Başkanı ve teknik ekibi, Genel Sekreterimiz ile İlçe Kaymakamları ve Belediye başkanları ile genel sekreterlerin katıldığı toplantıda 2017 yılında programa alınan yatırımların yanı sıra ek olarak neler yapılabileceğini değerlendireceklerini söyledi.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, GAP  suyunu Yukarı Mezopotamya ovasına taşıyan kanalların tamamlanma aşamasına geldiğini, 2018 yılında şebekelerin tamamlanacağını 2019 yılı sonlarına doğru sulama geçileceğinin hedeflendiğini söyledi.

Genel Sekreterimiz ise toplantıda,  başta Mardin olmak üzere diğer 3 ilimizde de (TRC3 Bölgesi Mardin-Batman-Siirt-Şırnak) programlar kapsamında DİKA olarak yapılması planlanan programlarave yatırım faaliyetlerine değindi.

Yapılan açıklamaların ardından istişare ve değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak sürdürüldü.