Loading...
Haber Galerisi
Mardin’de Gençlerle Tecrübe Konuşuyor Etkinliği 17 Mart 2022 | 14:07

Ajansımızın Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında genç istihdamının sağlanması amacıyla Mardin’de üniversite öğrencilerine yönelik olarak başarılı kariyere sahip iş insanlarının tecrübelerini aktardıkları “Tecrübe Konuşuyor” etkinliği gerçekleştirildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen, Ajansımız tarafından yürütülen “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi çerçevesinde düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” programı alanında uzman önemli iş insanları ve girişimciler ile üniversite öğrencilerini bir araya getirdi. Bu sayede iş hayatına atılacak olan öğrenciler girişimcilerden ilham veren başarı hikayelerini dinleme ve kendi geleceklerine dair önemli tavsiyeler alma imkânı buldular.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe ev sahibi olarak Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, MAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman ve Proje Takım Lideri Cleofe Guardigli ile sunumlarıyla katkı sağlayan Milli Sporcu Dağcı Nasuh Mahruki, Kişisel Gelişim Uzmanı Ali İsmet Koçak, İş Geliştirme Mentoru Özgür Arda, İş Koçu Barış Hazer ve Networker Erdal Uzunoğlu katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, başarının en önemli anahtarının tecrübe olduğunu belirterek alanında uzman iş hayatında başarılı olmuş beş insanın tecrübelerini gençlere aktarmak için buraya geldiğini söyledi. Yani bir nevi İstanbul’u öğrencilerin ayağına getirdiklerini ifade etti. Gençlere Ajansımızı ziyaret etmelerini ve bu proje sayesinde sunulan eğitimlerden, girişimcilik danışmanlığı hizmetlerinden yararlanarak kendilerini farklı alanlarda geliştirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

“Tecrübe Konuşuyor” etkinlikleri Dr. Murat Çağatay’ın moderatörlüğünde işinde yetkin önemli konuşmacıları üniversite öğrencileri ile bir araya getirdi. Milli Sporcu, Dağcı, Yazar ve Sosyal Girişimci Nasuh Mahruki gençlere ilham veren, kendi hayat hikayesini paylaştığı bir sunum gerçekleştirdi. Kişisel Gelişim Uzmanı Ali İsmet Koçak üniversite öğrencilerinin kariyer planları için çok önemli ipuçları paylaşırken, İş Geliştirme Mentoru Özgür Arda, İş Koçu Barış Hazer ve Networker ve Metaverser Erdal Uzunoğlu gerçekleştirdikleri keyifli panelde geleceğin teknolojileri, girişimcilik ve iş hayatına yönelik gençlerin geleceğine yön verecek ufuk açıcı tavsiyeler sunduktan sonra program sona erdi.

Daha önce Batman Üniversitesi ile Siirt Üniversitesi’nde düzenlenen “Tecrübe Konuşuyor” etkinliği üçüncü olarak Mardin Artuklu Üniversitesi’nde yapılmasının ardından son olarak Şırnak Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.