Loading...
Mardin Bulgurunun Gastronomiye Kazandırılması Çabaları Devam Ediyor 12 Aralık 2016 | 00:00
Ajansımız, bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası Gastromasa Konferansı’na Mardin Kızıltepe Ticaret Borsası ile Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile katıldı.

Uluslararası platformda ünlü Gastronomi temsilcilerini ve şeflerini ağırlayan Konferans’ta stant kurularak Mardin bulguru tanıtıldı. Standımızı ziyaret eden misafirlere bulgurdan pekmez ve susamla yapılan özel bir kurabiye ikram edildi. Mardin bulgurunun tadı ve karakteristik özelliği ile markalaşarak ulusal ve uluslararası piyasalarda tanınırlığının artırılması amaçlandı.

İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de yapılan Konferans’a Ajansımız adına Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Aylin Turaç katılım sağladı. Konferans’ta İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü, Food In Life Magazin sahibi ve Konferans’ın organizasyonundan sorumlu Gökmen Sözen, Melih Şahinöz (g2m / Ülker Eksper), Dünyanın En İyi 50 Restoranı Akademisi Tayland Yetkilisi Mason Florence ve dünyaca ünlü şefler konuşmacı olarak yer aldı. Önemli Gastronomi temsilcilerinin katıldığı konferansta aralarında Serkan Güzelçoban, Fatih Tutak ve Somer Sivrioğlu gibi Michelin yıldızı almış ve küresel ölçekte başarılarını kanıtlamış şeflerin başarı hikayeleri katılımcılarla paylaşıldı.

Ülkemizde var olan potansiyelin gastronomiye kazandırılması konusunda neler yapılabileceği ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Gastromasa Konferansı, Türkiye’de gastronominin gelişimini sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, yabancı gastronomileri Türk gastronomisiyle buluşturarak bir sinerji oluşturdu. Böylece Türkiye’nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla yerli ve yabancı şef ve yatırımcıları ortak bir platformda buluşturdu.