Loading...
Kalkınma Kurulumuz Şırnak’ta Toplandı 21 Mayıs 2015 | 00:00
Ajansımızın 2015 Yılı İlk Kalkınma Kurulu Toplantısı Şırnak Şehr-i Nuh Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Ajans Bölgesi’ndeki dört ilden (Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt) toplam 64 kişi katıldı.

Toplantı Ajans Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay ile Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül’ün açılış konuşmalarıyla başladı. Ardından önceki Siirt toplantısında alınan kararlar ile toplantının gündem maddeleri kâtip üye tarafından kurul üyelerine okundu.

Ajans’ın Araştırma, Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi (ASGPB) Uzmanı Elçin Demirel tarafından Ajans’ın 2014 yılı faaliyetleri hakkında Kurul üyelerine bilgi verildi. Ajans’ın Proje ve Sözleşme Yönetim Birimi (PSYB) Uzmanı Özgür Sertaç Azizoğlu tarafından 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında sunum yapıldı. Ardından Kalkınma Bakanlığı’ndan Planlama Uzmanı Tamer Metin tarafından “Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisi (2014 – 2020)” konusunda Kurul üyeleri ayrıntılı olarak bilgilendirildi.

Son olarak Ajans’ın danışma organı olan Kalkınma Kurulu’nun etkinliğinin artırılmasına yönelik üyelerin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından toplantı sona erdi.