Loading...
Kalkınma Kurulumuz Mardin’de Toplandı 30 Aralık 2015 | 00:00
Ajansımızın 2015 Yılı İkinci Kalkınma Kurulu Toplantısı Mardin Erdoba Elegance Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının ana gündem maddesi iki yılda bir yapılan Kalkınma Kurulu Başkanlığı seçimi oldu.

Toplantı Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın açılış konuşmaları ile başladı. Genel Sekreterimiz Altındağ 30 Kasım itibariyle bir aydır atanmış oldukları görevde profesyonelce çalışacaklarını ve Ajans’ı daha aktif hale getireceklerini söyledi. Altındağ, Ajans’ın faaliyet gösterdiği Bölge’deki dört üniversitenin içerisinde olduğu bir kurul kuracaklarını ifade ederek bu kurulun Bölge’nin kalkınmasında lokomotif olacağını kaydetti. Hiçbir ayrım yapmaksızın Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ın kalkınması için dört ilin röntgenini çekeceklerini belirterek tüm fikir ve projeleri önemseyeceklerini belirtti.

Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül’ün konuşmalarının ardından, bundan önceki Şırnak toplantısında alınan kararlar ile toplantının gündem maddeleri kâtip üye Özgür Gürgör tarafından kurul üyelerine okundu.

Üçüncü Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül’ün iki yıllık görev süresinin dolması üzerine başkanlık seçimine geçildi. Kalkınma Kurulu Başkanlığı için iki kişi aday oldu. Adaylardan ilki mevcut Kalkınma Kurulu Başkanı Ahmet Akgül, ikincisi Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara başkanlığa talip oldular. Gizli oyla gerçekleştirilen seçimde toplantıya katılan elli üç kişi oy kullandı. Kullanılan oyların tamamının geçerli sayıldığı seçimde iki adaydan Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara 27, Mardin’den Uluslararası Stratejik Tahlil ve Araştırmalar Merkezi (USTAD) Başkanı Ahmet Akgül 26 oy aldı.

Böylece Dördüncü Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Talat Kara seçildi. Çekişmeli ve heyecanlı geçen seçimlerde Ajansın Yeni Kalkınma Kurulu Başkanı seçilen Talat Kara yaptığı teşekkür konuşmasında yeni dönemde çok daha aktif bir rol üstleneceklerini belirterek tüm Kurul üyelerine şükranlarını ifade ettikten sonra toplantı sona erdi.