Loading...
Kalkınma Bakanımızı Uğurladık 24 Şubat 2017 | 00:00
Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan “Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” için geldiği Mardin’den çeşitli temaslarda bulunduktan sonra ayrıldı.

“Cazibe Merkezleri Programı Mardin Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı yoğun bir izleyici kitlesiyle gerçekleşirken katılımcılar bizzat Kalkınma Bakanı’nın detaylı bir şekilde anlattığı program hakkında bilgi sahibi oldular. Özellikle toplantının basına kapalı bölümünde Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Bölge’ye yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar, merak ettikleri soruları Bakan Elvan’a yönelterek en yetkili ağızdan cevap buldukları için memnuniyetlerini dile getirdiler. Katılımcılar Kalkınma Bakanı Elvan’ın tabiri caizse Mardinli yatırımcıların ayağına kadar gelerek kendilerini bilgilendirmesini çok değerli bulduklarını, bu durumunda Cazibe Merkezleri Programının ne denli önemli olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade ettiler. Devletin ve Hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini kalkındırmak, bölgeler arası gelişmişlik farklarını ortadan kaldırmak için açıklayıp geliştirdiği bu programın Bölgemiz ve ilimiz açısından hayati bir öneme sahip olduğunu belirttiler.

Ayrıca Kalkınma Bakanımızın “Cazibe Merkezleri Programı ile İnşallah Mardinimiz ayağa kalkacak, şahlanacaktır. Başta Dünyada eşi benzeri olmayan coğrafi, kültürel ve tarihi güzellikleriyle birlikte yeni yeni canlanmaya başlayan ve filizlerini gördüğümüz sanayisi ile Mardinimiz bu coğrafyanın en önemli cazibe merkezlerinden biri konumuna gelecektir. Eğer bu terör olmasaydı, yaşanmasaydı Mardin hayal edemeyeceğiniz noktalarda olurdu. Milyonlarca insanın ziyaret ettiği, milyonlarca insanın Mardin’de kalmak istediği bir turizm kenti olurdu. Barış ve huzurun sağlanmasıyla ekonomik ve kültürel canlılığa tarihte olduğu gibi tekrar kavuşacaktır” sözleri toplantıya katılan herkesin temenni beklentilerine tercüman olmuştur.

Toplantının sonunda katılımcılar hükümetin kendilerine pozitif ayrımcılık sağladığını belirterek “Allah Devletimize zeval vermesin” diyerek memnuniyetlerini bizzat Kalkınma Bakanımıza iletmiş oldular. Programın sonunda Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Mardin’den ayrıldı.