Loading...
Kalkınma Bakanımız Cazibe Merkezleri Programı için Mardin’ e Gelecek 21 Şubat 2017 | 00:00
Kalkınma Bakanımız Sn. Lütfi Elvan’ın katılımı ile Mardin’de Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecektir.

Hükümetimizin açıklamış olduğu özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı Mardin Bilgilendirme Toplantısı” 23 Şubat 2017 Perşembe Günü Saat 10.00’da Erdoba Elegance Otel’de yapılacaktır.

Ülkemizdeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına yönelik “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında; yeni yatırım projeleri ile yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çeşitli destekler verilecektir. Bu destekler danışmanlık hizmeti, bedelsiz yatırım yeri tahsisi, bina yapımı desteği, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesislerini taşıma desteği şeklinde olacaktır. Yatırımın en başından başlamak suretiyle fizibilitesinden, arazi teminine, bina inşaatından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacaktır.

Birinci başvuru süreci 24 Ocakta başlayıp 27 Şubatta sona erecek olan Cazibe Merkezleri Programı için Ajansımız Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta Ajansımızın Yatırım Destek Ofisleri aracılığıyla yatırımcılarımıza teknik yardım masası hizmeti vermektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.