Loading...
İran İhracat Fuarında Önemli Bağlantılara Aracılık Ettik 02 Kasım 2016 | 00:00
Ajansımız, Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İran İhracat Fuarı ve Zirvesi’ne katılım sağladı.  Ajans’ın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illeri ile birlikte stant açarak önemli iş bağlantılarına aracı olduk.

Ülkemiz ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerin ve karşılıklı ticaretin geliştirilmesi amacıyla Van'da "İran İhracat Zirvesi ve Fuarı” düzenlendi. 27 - 30 Ekim tarihleri arasında Van Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Fuar aralarında inşaat, mobilya, tekstil ve otomotiv sektörlerinin bulunduğu birçok firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

Ajansımız uluslararası boyuta sahip ve stratejik önem arz eden fuarlarda Bölgey’e üst düzey iş birliği ve ortaklık getirecek faaliyetlerde bulunmak amacıyla “İran İhracat Zirvesi Fuarı’na” öncülük ederek Bölge’mizden birçok firma ile birlikte katıldı.

Fuar kapsamında Bölgemizdeki paydaşlarımız stantlarda bulunan Ajans uzmanlarımız aracılığıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştirmiş, uzmanlarımız birçok görüşmede hazır bulunmuşlardır. Firmalarımız tanıtım, iş birliği faaliyetleri gerçekleştirip, çeşitli ticari anlaşmalar yapmışlardır. Özellikle inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızdan biri 20’den fazla bağlantı kurmuştur. İleriki zamanlarda kurulan bağlantıların ve yapılan anlaşmaların daha da güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Fuarların Bölge’yi hem ülke geneline hem de uluslararası platformlara açmada önemli rol oynadığını vurgulayan Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Ajansımızın öncü rolünü ve ilklere imza attığını belirterek Bölge’nin çeşitli farklı pazar arayışı ve yenilikçi platformlarda en iyi şekilde temsil edileceğinin altını çizdi.

Zirveye Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra bakan yardımcısı, müsteşar, milletvekilleri gibi devlet erkânı ile birlikte Azerbaycan’dan da önemli şahsiyetler katıldı.

 “İran ile Ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmak hedeflenmektedir”
İran İhracat Zirvesi, Bölge’nin iki güçlü, dost ve kardeş ülkeleri olan Türkiye ve İran’ın işbirliği, etnik ve mezhebi çatışmaların panzehiri olacaktır. İki ülke nüfusu toplandığında 160 milyonluk, 2 trilyon dolar büyüklüğünde bir pazar söz konusu olup, ülkemiz ile İran arasında ticaret hacmini 30 milyar dolara çıkarmak hedeflenmektedir.

İran Fuarı ve zirvesi ile iki ülke arasında yapılan 10 milyar dolarlık tercihli ticaret anlaşmasının hayata geçirileceği, üretim yapan, bayi ve dağıtıcı firmaların alıcısına ulaşacağı bir platform oluşturacaktır. Böylece İran ve Türkiye pazarlarındaki fırsat ve imkânlar hakkında farkındalık oluşturarak iki ülke arasındaki ticari bağlantıların güçlendirilmesine ön ayak olması amaçlanmaktadır.

Bölge’deki firmalarımızın İran pazarındaki yerlerini alabilmeleri için Ajansımızın işbirliği geliştirmeye yönelik çalışmaları hızla devam edecektir.