Loading...
Genel Sekreterimiz EMITT Fuarı’nda Kanal 56’ya Demeç Verdi 08 Şubat 2016 | 00:00
Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ katıldığı EMITT Fuarında TRC3 Bölgesi’ndeki illerin stantlarını ziyaret ederek Kanal 56 Televizyonu’na demeç verdi. EMITT Fuarı ile “Bölge’nin Değerlerini Ortaya Çıkarmaya Çalışacağız” dedi.

Bu yıl yirmincisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT)  İstanbul’da gerçekleştirildi. Fuar’a katılım sağlayan TRC3 illerinin stantlarını ziyaret eden Genel sekreterimiz Altındağ, Siirt standını ziyareti sırasında Siirt’in ulusal yayın yapan yerel televizyonu Kanal 56’ya demeç verdi.

Altındağ, EMİTT Fuarı’nı Bölge açısından daha profesyonel, dört ilin ürünlerini  daha çok ön plana çıkaran, değerlerini anlatan  bir konuma dönüştürebileceklerini belirtti. Genel manasıyla buradaki bakış açısının çok güzel olduğunu belirten Altındağ, “Burada bizde destinasyonu nasıl yapabileceğiz? Ürünlerimizi, kültürel  değerlerimizi nasıl daha çok tanıtabiliriz? Dört ilin arasındaki ortak paydaları bir mozaik şeklinde birlikte nasıl sunabiliriz? Bütün bunların çalışmasını yapacağız” şeklinde ifade etti.

Siirt’i önemsediklerini ve hizmetlerinin artarak süreceğini belirten Altındağ “Siirt kültürel değerleriyle, yapısal değerleriyle çok önemli bir kentimizdir. Dicle Kalkınma Ajansı olarak hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Bu konudaki bakış açımız budur. Uzmanlarımız merkez ile birlikte ilçeleri gezerek sorunları tespit edecek ve buna yönelik projeler hazırlayacaklar” dedi.

Genel Sekreterimiz, hizmet ettikleri TRC3 Bölgesi’nde bulunan Siirt, Mardin, Batman, Şırnak illerinin  potansiyelini  ortaya çıkarmaya ve bu illeri tanıtmaya yönelik çalışma yapacaklarını belirtti.