Loading...
Haber Galerisi
'Gençlere Kariyer Kapılarını Açıyoruz' 25 Mart 2021 | 17:00

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Ahmet Alanlı, Ajansımız tarafından yürütülen Genç İstihdamı Projesi kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi'nde organize edilen kariyer planlama seminerinde gençler ve üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Ajansın proje kapsamında gençlerin bireysel ve mesleki gelişimlerine yönelik eğitim ve aktivitelerini anlatan Dr. Alanlı; bu proje ile gençlerimizin istihdama katılmaları için önemli fırsatlar sunduklarını ifade etti.

Genç istihdamı projesi kapsamında Üniversite öğrencilerine yönelik bölgedeki dört üniversitede kariyer fuarları, Girişimcilik Yarışmaları ve İşverenlerin Ufuk Acıcı Konuşmaları düzenlenecektir. Bu eğitimlerle 1000 öğrenciye ulaşılması hedeflenmektedir. 

Mardin Artuklu Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Siirt Üniversite’nde her dönem başında kariyer rehberliği ve danışmanlığı bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Her üniversitede 5 toplantı düzenlenecek, her toplantıya 100 üniversite öğrencisi katılacaktır. Toplantılar, merkezler ve merkezlerin üniversite öğrencilerine sundukları hizmetler hakkında farkındalık oluşturulmasına hizmet edecektir. Toplantılara toplam 2000 üniversite öğrencisinin katılması beklenmektedir.

Ayrıca, bölge üniversitelerinde 30 aylık sürekli kariyer rehberliği ve danışmanlığı hizmeti verilecek olup, destek sonunda, toplam 3600 öğrenciye kariyer rehberliği hizmeti sunulması amaçlanmaktadır.