Loading...
GAP Bölge Kalkınma İdaresine İşbirliği Ziyareti 23 Ağustos 2016 | 00:00
Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

Mevcut yürütülen ortak faaliyetlerin yanısıra GAP Eylem Planında yer alan sorumlu eylemlerin istişare edildiği ziyaret kapsamında şehir içi ulaşım sistemlerinin iyileştirilmesi ve kentsel rekreasyon programları, turizm odaklı tanıtım ve markalaşma projesi, yenilenebilir enerji alanındaki faaliyetler, entegre kırsal kalkınma programı, sosyal yapıya yönelik analiz çalışmaları ve yerelde kurumsal kapasitenin artırılmasına yönelik eğitim programlarına ilişkin konular ele alındı.

Kamu binaları ve ortak kullanım alanları başta olmak üzere şehirlerdeki hizmetlere (kentsel hizmetlere) erişilebilirliğin artırılması ile birlikte şehir içi ulaşım sistemlerinin iyileştirilmesine yönelik projeler desteklenerek kent içi ulaşımda erişilebilirlik düzeyinin artırılmasının amaçlandığı eylem kapsamında TRC3 bölgesinde Ajans işblirliğiyle gerçekleştirilen faaliyetler paylaşıldı. Buna göre bisiklet ve yürüyüş gibi alternatif ulaşım türlerine yönelik yatırım ve uygulamaların geliştirilmesi gibi alanlarda teşvik edici, destekleyici çalışmalar görüşüldü. Şehir içi ulaşımda, trafik yönetimi ve toplu taşıma hizmetlerinde bilgi teknolojileri, akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaştırılması ayrıca yayalar, engelliler, çocuklar, bisikletliler için ulaşımın daha kolay olduğu şehirlerin oluşturulmasını hedefleyen proje önerileri istişare edildi.

Entegre kırsal kalkınma programı kapsamında Ajansın ilçelerde proje geliştirilmesine yönelik teknik destek sağlaması, Bölgenin kalkınmasında önem arz eden ve farkındalık yaratacak ortak projeler geliştirilmesi ile GAP Bölgesi Turizm Odaklı Tanıtım ve Markalaşma projesinde atyapının geliştirilmesine yönelik ortak faaliyetlerin önceliklendirilmesi hedeflenmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının üretim ve kullanımının yaygınlaştırılması ile enerji verimliliğine yönelik ortak mali destek programının sürdürülmesi amaçlanmaktadır. Bölgenin sosyal yapı analizi çalışmalarında ortak faaliyetlerin yürütülmesi, Ajans’ın yerel paydaşlarla geliştirilen kentsel rekreasyon proje önerilerinin uygulamaya geçirilmesi ve yerel kurumsal kapasitenin artırılmasında ortak çalışmalar yürütülmesi hususlarında 2017 yılı çalışma programına temel oluşturmak üzere ilgili koordinatörlüklerle birebir görüşmeler yapıldı.