Loading...
Bölgeye İlk Defa IPA II Eğitimleri 26 Aralık 2016 | 09:29
Bölgemizi ekonomik açıdan risklerden korumak ve fırsatlardan yararlandırmak için düzenlenen faaliyetlere yenilerini eklemek adına harekete geçen Ajansımız, çeşitli etkinliklerle stratejisini uygulamaya devam ediyor. Bu bağlamda dış fonlara yönelik bölgedeki girişimlerin artırılması ve özellikle bölgenin Avrupa Birliği fonlarından yararlandırılması için kamu kurum ve kuruluşlarına, özel sektöre ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik teknik destek verilmesi ana gündem konusu olarak eğitimlerimizin içeriğini oluşturmaktadır.
 
Eğitimler Ajansımız Dış ilişkiler ve Fonlar Birimi tarafından düzenlenmiştir. Eğitimlerin Mardin bölümüne katılan Ajans Genel Sekreteri Yılmaz ALTINDAĞ eğitimlerin ve IPA II Döneminde Bölgemize tanınan pozitif ayrımcığılığın önemini vurgulamıştır. Eğitimlerde Dış İlişkiler ve Fonlar Birim Başkanı Murat ERÇİN IPA II programlarını katılımcılara tanıtmış ve Proje hazırlama ve yazma eğitimleri AB Proje Uzmanı Jale VELİBEYOĞLU tarafından verilmiştir. Eğitim ana amacı, IPA II (2014-2020) Programları, Rekabetçilik ve Yenilik Sektörel Operasyonel Programı (RYSOP) ve İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Sektörel Operasyonel Programı (IKGSOP) fonlarından TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) illeri kamu, özel ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarının maksimum düzeyde yararlanabilmesi, başvuru sahibi olabilecek kurum ve kuruluşların sözü edilen destekler hakkında bilgilendirilmesi ve söz konusu fonlara yönelik başvuru yapabilmelerine yönelik işbirlikleri oluşturulmasına altyapı hazırlanmasıdır.
 
Bölgeyi kalkındırmada öncü rol izleyen Ajansımız IPA II fonlarına verdiği önem sonucunda çalışmalarına başlayıp bölgede ilk defa IPA eğitimleri verilmesini sağlamış, Mardin ve Batman illerinde geniş yankı bulan eğitimler düzenlemiştir. IPA fonları kapsamında bölgemize %15 bütçe tahsisatı, ilave puan ve eş finansman gibi avantajların bölgede öne çıkan kurumlar tarafından bilinmesi gerektiği fikrinden hareketle 13-16.12.2016 tarihleri arasında Mardin’de ve 20-23.06.2016 tarihlerinde de Batman’da eğitimler gerçekleştirilmiştir. 
 
Mardin ve Batman’da tamamlanan eğitimlerden sonra Siirt İlimizde de yapılması planlanan bu eğitimler bölgenin dış fonlardan da yararlandırılabilmesi adına büyük önem ve ciddiyet arz etmektedir. Bu çerçevede Valilikler, Üniversiteler ve Belediyeler başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan çok sayıda katılım gösterilmiş olup bölgede ilk defa bir dış kaynaklı fon için geniş çapta hazırlıklar yapılmış ve hayata geçirilmiştir.
 
Ajansımız, bölge için üst düzey fayda getirisi olduğu fikriyle dış kaynaklı fonlara dair stratejisini geliştirmeye devam etmektedir. Etkinliklerle bölgeyi güncel tutup ekonomik açıdan bölgeye yararlı bulduğu faaliyetleri gerçekleştirmeye devam ederek bağlı bulunduğu TRC3 bölgesini 2023 hedeflerine uyumlu şekilde kalkındırmak hedeflenmektedir.