Loading...
Haber Galerisi
Bölgemizdeki Üniversite Öğrencilerine “Kariyer Günleri” Etkinlikleri 07 Ekim 2022 | 15:00

Ajansımızın Avrupa Birliği projesi olan “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki” projesi kapsamında Mardin Artuklu, Batman, Siirt ve Şırnak Üniversitelerinde “Kariyer Günleri” etkinlikleri düzenlendi.

Avrupa Birliği ve ülkemiz tarafından ortak finanse edilen ve Ajansımız tarafından yürütülen proje kapsamında yapılan “Kariyer Günleri” etkinlikleri fuarı, bölgedeki dört üniversitenin merkez kampüslerinde açılan stantlarda üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İlki Siirt’te yapılan etkinliğe, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, ikincisi Batman’da düzenlenen fuara Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üçüncüsü Mardin’de gerçekleştirilen programa Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ile Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, dördüncüsü Şırnak’ta yapılan son etkinliğe Şırnak Valisi Osman Bilgin ile Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı konuşmacı olarak katıldılar.

Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki dört ilde ilk defa düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğinde, kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde faaliyet gösteren şirketlerin temsilcilerinin tecrübe paylaşımı yaptıkları paneller düzenlendi. Katılımcı firmalar ile işverenler, genç yeteneklere şirketlerini anlatarak, insan kaynakları süreçleri hakkında bilgi verip, kendilerinin ihtiyaç duydukları meslekleri aktardılar.

Her üniversitede iki gün süren kariyer günleri etkinlikleri, bölgeden ve bölge dışından birçok farklı sektörden firma temsilcisini, işverenleri ve öğrencileri bir araya getirdi. Etkinlik bölgedeki gençlerin kariyer gelişimi konusundaki sorularına cevap aradıkları, farklı iş imkânları ve profesyonel iş hayatıyla ilgili destek alabildikleri bir platform görevi gördü.

Böylece dört üniversitedeki öğrenciler, farklı firmaların insan kaynakları yöneticileriyle görüşme, kariyer gelişimini destekleyen etkinlik ve panellere katılma, iş ve staj imkânları için ön mülakatlar yapma fırsatı yakaladılar.

Kariyer Günleri etkinliklerinin sunuculuğunu ve panellerin moderatörlüğünü “Bir Fikrin mi Var” programı yapımcısı olarak tanınan yarışma ve televizyon programları sunucusu melek yatırımcı Fuat Sami yaptı.