Loading...
Bölge’de Gazbeton Yapı Kimyasalları Üretildi 26 Mart 2015 | 19:35
Ajansımızın Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardin’de Martu Gazbeton Anonim Şirketi’nin Bölgenin Tek Gazbeton Üretim Tesislerinde İklim Şartlarına Uygun Gazbeton Yapı Kimyasalları Üretimi” adlı projeleri başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 310 Bin TL olan proje % 50 oranında desteklenerek 155 Bin TL geri ödemesiz hibe desteği aldı.

Bu projenin amacı Bölge’nin ilk ve tek gazbeton üretim tesisinde, hedef pazarların iklim şartlarına uygun yapı kimyasalları ürünlerinin üretimini gerçekleştirmektir. Yapı kimyasalları imalatı sektöründe üretilen ürün yelpazesinin genişletilmesi, çevre sistemlerinin kurulması, pazarlama süreçlerinin geliştirilmesi ve yeni personel istihdamı ile insan kaynaklarının güçlendirilmesidir.

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, seramik yapıştırıcı, hazır sıva harcı ve fuga harcı üretimleri gerçekleştirilmeye başlandı. Son teknolojiye uygun makine - ekipman üretim altyapısı genişletilerek mevcut üretim kapasitesi % 50 artırıldı. Ayrıca üretimde hata oranı % 25 düşürüldü. Üretilen 3 yeni ürünün ihraç edilmesi ile birlikte firmanın yıllık ihracat tutarı % 40 artırıldı.

Böylece bölgede üretilmeyen, mevcut ve potansiyel pazarların iklim şartları ile firmanın gazbeton ürünlerine uygun 3 çeşit malzeme üretilerek Bölge’ye kazandırılmış oldu.